Webbkurs “Bli bäst på häst”

Kunskapssajten HästSverige.se är fylld med aktuell och viktig kunskap om bland annat om skötsel, utfodring, skador och sjukdomar, allt baserat på vetenskap och beprövad erfarenhet. Nu lanseras där en webbkurs “Bli bäst på häst” med fokus på hästens välfärd.

Kursen är till för alla hästintresserade men passar extra bra för den som har egen häst eller är medryttare – men även ridskoleryttare, elever på naturbruksgymnasium med inriktning häst eller “ponnyföräldrar”, kan ha stor nytta av kursen.

Kostnadsfri kurs i 6 delar
Den helt kostnadsfria webbkursen “Bli bäst på häst” innehåller sex avsnitt som tar avstamp i olika hästmiljöer. I kursavsnitten får besökaren ta del av fakta och delta i kunskapstester om hur hästar bäst kan hållas, utfodras, hanteras, tränas samt förebygga skador och sjukdomar.
– Att ha djur innebär ett livslångt lärande. Vi vill därför kittla hästägarnas nyfikenhet att lära något nytt. Vi tror att alla som har en häst vill göra sitt bästa, säger Carin Wrange, redaktör för HästSverige.

Alla kursavsnitt kan göras med smartphone, läsplatta eller dator. Genom att läsa texterna och svara på frågorna lär sig besökaren mer om vad som är viktigt för att ge hästen en god välfärd.
– Vi är glada att kunna erbjuda landets alla hästägare denna kurs som på ett enkelt och begripligt sätt presenterar vad som är viktigast för att ge hästar en bra välfärd, säger Göran Dalin, SLU, som är ansvarig utgivare av HästSverige.

Webbkursen finns här »

Kursen “Bli bäst på häst” har utvecklats av SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) med finansiering från forskningsrådet Formas och KSLA (Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien).

Bakom kunskapssajten HästSverige står SLU (Sveriges lantbruksuniversitet), HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse), SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt), SHF (Stiftelsen Hästforskning), Svenska Djurskyddsföreningen och Agria djurförsäkring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.