VM-Fredrik i rampljuset

46-årige rookien Fredrik Jönsson var den stora sensationen för Sveriges del i Ryttar-VM i Tryon, USA. Han var klippan i hopplaget som vann silver och därtill bästa svensk med en åttondeplats individuellt. I oktober kommer han till Elmia Scandinavian Horse Show.

– Elmia Scandinavian Horse Show har verkligen etablerat sig som en topptävling i Sverige och det ska bli otroligt kul att få komma dit och tävla, säger Fredrik Jönsson.

Lite mer om Fredrik
Fredrik må ha varit en rookie i hoppningens VM, men han har en lång ryttarkarriär bakom sig och redan sedan tidigare ett mästerskapssilver under bältet. 1989 red han tillsammans med bland andra Peder Fredricson hem lagsilvret i junior-EM i fälttävlan i Lausanne, Schweiz.

Han red också fälttävlan i OS i Atlanta, USA, 1996. Liksom Peder är han uppvuxen på Flyinge och har haft sin far Jan Jönsson, bronsmedaljör i OS i fälttävlan 1972 och professor i ridkonst vid Sveriges lantbruksuniversitet, som mentor.

Det var vid förra årets Falsterbo Horse Show som Fredrik klev upp i dom stora sammanhangen i hoppningen. Då kom han och Cold Play in som reserver i sista stund och skrällde med en sjundeplacering i prestigefyllda Longines Falsterbo Grand Prix. Under året som gått har Fredrik och Cold Play tagit flera placeringar internationellt och även vunnit en Grand Prix i Vejer de la Frontera, Spanien. I år har han också ridit i det svenska Nations cuplaget.

Elmia Scandinavian Horse Show anordnas 10-14 oktober i Jönköping. Köp biljett här »

Foto » Haide Westring

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.