Vägrar acceptera kraven för nya hästpasset

Ingela Ekelund vägrar acceptera den svenska tolkningen av regelverket för tilläggsregistrering av importhästar – nu J-O-anmäler hon Jordbruksverket.

Tilläggsregistreringen är till stor del ett resultat av hästköttskandalen för några år sedan. Målet med dom nya passen och att alla hästar ska vara registrerade i det land dom befinner sig i, är förstås att kontrollen på framförallt hästköttet, blir bättre. Har du missat det nya regelverket för hästpass gällande importerade hästar? I så fall, läs mer här »

Skärmavbild 2016-01-29 kl. 17.03.45Hästägaren Ingela Ekelund anser inte att Jordbruksverket gjort rätt när dom fattat beslutet om att ägare till importerade hästar ska ansöka om tilläggsregistering för sina hästar. Frågan har nu alltså hamnat på Justitiemannens bord.

Till atl.nu säger Ingela att hon tolkar förordningen som ligger till grund för tilläggsregistreringen av importhästar, på ett annat sätt än Jordbruksverket.
– Där står bland annat att hästar som har pass anses identifierade enligt tidigare förordningar. Men Sverige har valt att tillämpa bestämmelserna retroaktivt.

Läs hela artikeln på atl.nu »

Tillaggsreg

Ingela är inte ensam om att ifrågasätta tilläggsregistreringen av importerade hästar. På Facebook har en grupp med namnet “Vi som motsätter oss tilläggsregistrering” för närvarande 922 medlemmar. Till gruppen »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.