Utbudet av häst-appar växer

Bookahorse, Ridesum, Equilab, Ztable… är namn på rid- och hästappar som dykt upp på senare tid. Apparna är tänkt att berika vårt hästliv genom att möjliggöra en rad funktioner. Frågan är när nu tekniken finns – kommer ryttarna nyttja den?

Varje dag dyker det upp nya appar för alla behov – appar är uppenbarligen en het business. Hästbranschen är förstås inget undantag. Veterinär-, tränings-, ridsportsmedia-, forums- och utrustningsappar – alla med allehanda funktioner och ambitionen att fylla varje hästägares och ryttares behov. Dom flesta är gratis att ladda ner och väntar bara på ännu fler användare.

Fyra bra appar värda att utforska: 

Träningsappen Equilab var tidigt ute och är gissningsvis den största träningsappen på svenska marknaden med över 300 000 användare. Bland annat håller den reda på var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Dessa sparade träningar kan du sedan dela med dina kamrater.

Nyligen lanserades en smart spårfunktion i Equilab-appen där du som ryttare visar var du rider om olyckan skulle vara framme.

Läs mer här »

Träningsappen Ridesum lanserar i dagarna en app som innehåller en sökbar tränar- och expertbank, bokningsfunktion och träning på distans via streaming eller feedback på filmat pass.
− Med Ridesum kan tränare och experter effektivisera sin verksamhet och ryttare kan utvecklas snabbare, då professionell träning blir tillgänglig för alla, säger Jenny Stråhle, vd och grundare. Ryttare vill träna oftare för tränare än vad dom gör idag, men tidsbrist, höga priser, krånglig logistik och långa avstånd hindrar. Med Ridesum kan man träna när man vill, var man vill.

Läs mer här »

Appen Ztable är tänkt som en digital samlingsplats för hästälskare. Den erbjuder en träningsdagbok som låter ryttare logga sin utveckling, sätta mål och följa upp statistik. Ztable har byggt upp ett bibliotek av inspirerande ridövningar, exempelvis videos, med kända profiler som delar sina bästa tips.

Här finns även ett socialt community där användarna kan kommunicera med varandra.

Ztable grundades av Ingrid Sundqvist, Erika Hjerten och Totta Ogander, kom ut på marknaden för ett och ett halvt år och har hittills laddats ned runt 40 000 gånger.

Läs mer här »

Bookahorse är tänkt att bli ett Tinder för hästfolk. Appen ska hjälpa ryttare och hästägare att komma i kontakt med varandra, boka hästar, ridlektioner, uteritter och annat.

Appen matchar ryttare och hästar utifrån kompetens, önskemål och plats. Du bokar direkt i appen, som också innehåller säkra betalfunktioner. Försäkring ingår när du bokar, och omdömen om både hästar och ryttare hjälper dig göra trygga val.
– Målet är att man som ryttare, oavsett nivå, ska kunna rida var man än befinner sig. En väg till ett enklare, roligare och rikare hästliv för alla, helt enkelt, hälsar appens grundare Pia Sternberg.

Läs mer här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.