Ridupplevelser till häst

Har du sparat några semesterdagar och vill unna dig något utöver det vanliga, kan en ridresa med stallisarna vara ett härligt äventyr som ni sent ska glömma. Resebolaget Equi Tours har många hästresor i sitt sortiment – vi plockade ut tre favoriter som lockade lite extra.

1) Njutningsfull rid och gastronomi, Frankrike , 13-18 september
Denna resa till södra Frankrike bjuder på både naturupplevelser från hästryggen och gastronomiska utflykter. Förutom ridning i vacker miljö utmärks resan av god mat, vinprovningar och intressanta besök. Du bor 3 nätter på en helt ekologisk gård, som har ett genomtänkt koncept där allt från maten, bomull i lakan och handdukar och hantering av grödor och gödsel sker med ett hållbarhetstänk.

Dessutom spenderas 2 nätter vid medelhavet, i den hänförande lilla kuststaden Collioure. Här får du bland annat besöka en ostronodlare, njuta av havet och prova vin. Alternativa aktiviteter erbjuds till dig som inte önskar rida.
Pris inklusive flyg: 18.290 kr/person (5 nätter)
Mer info och fullt program »

2) Rid & Yoga på ekologisk gård, Frankrike, 27 september – 1 oktober
På den harmoniska platsen Domaine de Fraisse kombinerar du skön yoga med härliga ridturer – en perfekt kombination för dig som vill gå ner i varv ett par dagar, rida på trevliga hästar i timjansdoftande skog och invid prunkande vinfält.

Resans yogainstruktör är Sofia Nordgren, som förutom utbildad yogainstruktör också är jockey, författare till “Fitness för ryttare”, personlig tränare och mycket annat. Hon har coachat många ryttare till en bättre fysisk hälsa och nu är det din tur!
Pris exklusive flyg: 8.980 kr/person (4 nätter)
Mer info och fullt program »

3) Dressyr och hästfestival, Portugal, 2-6 november
I Lusitano-hästens hemland kan du unna dig en långhelg med dressyr och hästar. På den fantastiska hästgård en Morgado Lusitano, som endast ligger 20 minuter från flygplatsen och huvudstaden Lissabon, finner du ett 30-tal välutbildade Lusitano hingstar.

Med perfekt läge uppe på en kulle och med utsikt över havet fylls dina dagar av dressyrträning på hög nivå. Dessutom blir det ett besök i Golegã, på den otroligt häftiga Lusitano Festivalen. Dit vallfärdar portugiserna med sina hästar och ett riktigt hästspektakel utlovas!
Pris exklusive flyg: 9.950 kr/person (4 nätter)
Mer info och fullt program »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.