Två garanterat uppskattade julklappar!

Inte meningen att göra reklam men jag har införskaffat två grejer som jag är så sjukt nöjd med att jag inte kan låta bli att tipsa för julklappssäcken. En klapp för hästen och en för ryttaren.

Det händer inte så ofta att prylar gör mig glad, det brukar i vanliga fall vara djur eller andra människor som står för den bedriften. Jag kan just nu bara komma på tre grejer som jag är riktigt glad att jag äger; Ellas och min nyinköpta men högst begagnade Childeric-sadel, hö-bollen som Ella ÄLSKAR – och så min nya, härliga ridkappa med alla tänkbara fiffiga funktioner.

Sadeln går ju knappast att hänga i julgranen, den är ju skräddarsydd för Ella. Däremot hårdplastbollen som du fyller med 1-3 kilo hösilage/hö och som din häst får pilla med läääänge, är ett solklart tips för alla hästar.

Fullträff för Ella
Jag lovar att hö-bollen har minst fördubblat tuggtiden utan att jag behövt öka givan med ett endaste kilo. Ella föredrar till och med att putta runt den och dra ut strå för strå, framför att äta ur högen med löst hö som hon får samtidigt.

Jag laddar bollen både till middagen och natten – även om det står i instruktionen att man inte bör lämna den oövervakad med hästen. Kan faktiskt inte se hur den skulle kunna utgöra en säkerhetsrisk…

749 kronor kan möjligen tyckas lite mycket för en leksak – men tänker man på att den också är ett stimulerande tidsfördriv i boxen som förlänger ättiden så är det en annan femma. Tycker jag.

Här hittar du höbollen “Lekfull” »

Fullträff för mig
Uhips ridkappor och täckkjolar är knappast någon nyhet, var och varannan stallmänniska går ju runt i deras plagg känns det som. Men eftersom jag inte är en shoppingperson handlar jag bara nytt när jag behöver – därför tog det lite längre tid för mig att hitta till Uhip. 🙂

Men desto gladare är jag nu för min lätta, härliga långkappa där jag kan dra ned ärmarna över ridhandskarna när fingrarna är kalla. Drar jag upp blixtlåset fram och knäpper upp knapparna bak, kan jag rida med kappan som värmer benen skönt. Blir jag för varm när jag mockar har jag den helt öppen men knäpper bara de tre “flärpknapparna”…
Extra plus för att fodret är av syntetdun, annars skulle jag inte vilja ha den. Kanske lite dyr tyckte jag först, 2 295 kr, men så tänker jag inte längre.

Här hittar du min favvo-kappa “Alaska Chocolate” »

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.