Tre nya ridleder invigs i Blekinge

På söndag kl 14:00 invigs tre olika ridleder på 2,6, 5 och 7,9 kilometer i Olofströms kommun. En dröm såklart för alla med häst!

Ridlederna går genom vacker och omväxlande natur i Halens naturreservat som är ett populärt friluftsområde för olika aktiviteter. Naturreservatet är unikt med sitt läge intill sjön Halen och lockar årligen mängder med besökare från både Sverige och utlandet, inte minst för att paddla kanot och vandra. Nu kan Olofström stolt presentera ytterligare en besöksattraktion för alla som älskar att rida.

Sammanlagt finns tre olika ridleder och en ny parkeringsplats har anlagts vid start- och målplatsen där det finns möjlighet att binda fast hästarna under tiden man förbereder ridturen. Här har också installerats en vattenkran så det finns tillgång till färskvatten.

Längs den långa ridleden har anlagts en rastplats med grill, bänkbord och beteshagar indelade i fållor som möjliggör för större grupper att ta en välförtjänt paus. Rastplatsen ligger i en kulturmiljö och därför har hela beteshagen blivit omgärdad av en vacker gammaldags gärdsgård av granslanor.

Ridlederna passerar också ett hästbad i en av Halens vikar där häst och ryttare kan svalka sig.

Grattis önskar Equipage alla i Olofström med omnejd! 🙂

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.