Träna på distans

Här kommer en spännande nyhet för alla som älskar att träna! Ridesum är tänkt att bli en digital träningsarena för ridsporten där ryttare kan träna live på distans för tränare, endast med hjälp av en smartphone. Ridesum planeras att lanseras under 2018.

– Jag hade ett heltidsjobb och det var helt enkelt väldigt svårt att få ihop livs- och hästpusslet, berättar Ridesums grundare Jenny Stråhle på hemsidan »

Hon skriver där att det roligaste hon visste var att träna. Problemet var att hon bodde i Stockholm och favorittränaren i Skåne.
–  Inte den bästa kombon med tanke på att man behöver träna ofta för att komma vidare. Dyrt var det också. Efter många års kämpande sålde jag hästarna. Gav upp min stora passion. Livet gick sorgligt nog inte ihop.

Jenny vet att det finns många som kämpar med att få ihop vardagen med häst, precis som hon gjorde.
– Nu har jag bestämt mig. Ingen ska behöva ge upp sin passion eller fastna i problem för att man inte får ihop sin så viktiga träningsvardag,
lovar hon och hänvisar till dagens teknik som verkligen kan förenkla våra liv.

Tanken med träningsappen är att minska restiden, kostnad enoch logistiken.
– Det handlar inte om att ersätta det fysiska mötet mellan ryttare och tränare – utan om att möjliggöra att man träffas oftare för att skapa framsteg tillsammans. Ridesums mission är att bidra till mer välmående hästar, människor och miljö genom smartare träning.

Karin Lindell lämnade just sin tjänst som kommunikationschef på Telenor för att hoppa på tåget som medgrundare och kommunikationschef på Ridesum.
– Med min erfarenhet inom kommunikation och digitalisering, samt brinnande intresse för hästar och träning, ser jag fram emot att sätta Ridesum på kartan. Ridsporten är digitalt underutvecklad och det öppnar upp för spännande möjligheter. Ridesum kommer att förändra hur ridsporten tidigare sett på träning, säger Karin.

Från hemsidan ridesum.se:

Under hösten vann Ridesum tävlingen ”Gather Idea of the Year 2017” på Gather Festival med en jury från bl.a. EQT Ventures, Dagens Industri, Industrifonden och Schibstedt Growth.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.