Tinne, Therese, Rose och Patrik i Saab Top 10 Dressage

I helgen blir det världspremiär för ett nytt mästerskap; Saab Top 10 Dressage. – Jag ser fram emot att rida på hemmaplan i Friends Arena. Det är alltid speciellt med hemmapublik och den stämning och atmosfär som är där, säger Tinne Vilhelmson Silfvén som är en av fyra svenska ryttare som gör upp om vem som är årets främsta dressyrryttare 2017. Och om en bil och 1,6 miljoner kronor, på Friends i helgen.

Tinne laddade förra helgen med start i FEI World Cup i Stuttgart, Tyskland. Hon var då fyra i både Grand Prix och Grand Prix kür och kunde notera 15 världscuppoäng. Bland annat fick Tinne 9,5 av 10 möjliga för svårighetsgraden på sin kür.
– Paridon Magi var riktigt fin och fick fina betyg, berättar hon. Jag kommer att rida honom i Top 10. Jag uppskattar verkligen att vi fick en plats.

Anna Zibrandtsen är Danmarks nya stjärnskott. 23-åringen har flera medaljer från ungdomsmästerskapen i dressyr. I år har hon tagit klivet upp till den verkliga internationella toppnivån med bland annat ett lagsilver på EM i Göteborg. Dessutom red hon in på sjätteplats individuellt i EM-küren. Genombrottet har kommit med vackre 12-årige hingsten Arlando som Zibrandtsen tagit över efter Diederik van Silfhout, Nederländerna. Med van Silfhout i sadeln var Arlando placerad elva på OS i Rio de Janeiro förra året.

Med Rose Mathisen till start har Sverige hela bronslaget från EM på plats under Sweden International Horse Show. 2017 har varit ett fantastiskt år för Rose, som i somras red hem SM-guldet på Strömsholm. På EM var hon dessutom en av femton ryttare att kvala till kürfinalen, även om reglerna max tre ryttare per nation gjorde att hon fick stå över start denna gång. Nu ser hon fram emot att istället få visa upp sin och hingsten Zuidenwinds mäktiga kür inför publiken i Friends Arena.

Deltagarlista Saab Top 10 Dressage:
Isabell Werth, Tyskland
Therese Nilshagen, Sverige
Patrik Kittel, Sverige
Cathrine Dufour, Danmark
Helen Langehanenberg, Tyskland
Severo Jesus Jurado Lopez, Spanien
Inessa Merkulova, Ryssland
Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
Anna Zibrandtsen, Danmark
Rose Mathisen, Sverige

Program:
Patrik och vänner presented by Saab Top 10. Världsstjärnorna kommenterar svensk dressyrframtid – Fredag förmiddag
Saab Top 10 Dressage Grand Prix – Lördag förmiddag
Saab Top 10 Dressage Grand Prix Kür – Söndag förmiddag

På bilden » Tinne Vilhelmson Silfvén har vunnit küren två gånger i Globen och även premiäråret 2014 i Friends Arena. Nu är hon klar för Saab Top 10 Dressage med Paridon Magi. Foto: Roland Thunholm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.