Tillfälliga snösulor

Det är inget ovanligt med snö i hela Sverige i mitten på november. Men det kan lika troligt vara barmark och lera som suger skor i hagarna, ända tills i februari. Att chansa på att sätta på hästen snösulor vid kommande skoning, kan därför innebära en stor risk för tappskor.

Equipage läsare Magda har ett tips hon gärna delar med sig av. Fiffiga snösulor som kan tas på och av vid behov. Ett stort plus är att dom bara kostar 15 kr för fyra stycken…

Magda har löst det genom att klippa till den böjbara skärbrädan “Finfördela” från IKEA.
– Jag använde faktiskt en sekatör men det går nog lika bra med en bättre sax, morakniv eller mindre bultsax, berättar Magda.

Magda blötte en handduk som hon la på golvet i stallgången. Sedan ställde hon sitt sto Ambra på handduken, hov för hov, så att hon fick ett avtryck som hon kunde använda för att få rätt storlek på snösulan.
– Använd den inre gränsen på skon men lägg till ca 5 mm. Då både passar den att få in under skon, den ligger still och sitter kvar vid ritt, avslutar Magda.

Tusen tack för tipset Magda, hälsar vi på redaktionen och efterlyser nu fler smarta tips från er läsare som gör vardagen i stallet smidigare för oss alla.
Mejla oss gärna ditt tips på red@equipage.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.