Tävlingarna är igång igen!

Glada nyheter för alla tävlingssugna: I morgon blir det fritt fram för unga att tävla igen – efter att all tävlingsverksamhet ställts in efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Från den 14 juni gäller detsamma för vuxna.

Den 29 maj beslöt förbundsstyrelsen att tävling för alla åldrar inom ridsporten kan återupptas den 14 juni, efter regeringens och Folkhälsomyndighetens besked. Nu är det därmed många klubbar och arrangörer som står i startgroparna för att anordna tävlingar.

Självklart gäller samma råd från Folkhälsomyndigheten och WHO:

  1. Tvätta händerna ofta – antingen med handsprit eller tvål och vatten
  2. Håll avstånd till någon som hostar eller nyser
  3. Undvik att röra vid ögon, näsa och mun med händerna
  4. Använd en näsduk eller lägg armen över näsa och mun om du nyser eller hostar
  5. Känner du dig sjuk med symptom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra.
  6. Viktigt att personer med symptom på luftvägsinfektion, även lindriga, avstår kontakter som riskerar att sprida smitta.
  7. Rekommendationen är att stanna hemma och undvika kontakt med andra 1-2 dagar efter man känner sig fri från symptom. Handhygien är en fortsatt viktig åtgärd för att minska smittspridning.

Foto » Jenny Abrahamsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.