Sylve avslutar uppdraget som förbundskapten

Bara tre månader kvar till OS i Rio. I går blev det officiellt att svenska hopplandslaget nu står utan förbundskapten. Anledningen är att Sylve Söderstrand och Svenska Ridsportförbundet inte kunde komma överens.

Så här skriver förbundet i sitt pressmeddelande:

Ändringar i hopptoppen
Det blir en rockad på förbundskaptensposten i svensk hoppsport. Sylve Söderstrand träder åt sidan som hoppningens förbundskapten.

Efter diskussioner har parterna enats om att gå skilda vägar med effekten att Sylve Söderstrand inte blir kvar som förbundskapten för hoppningen.
– I våra förhandlingar har vi inte kunnat enas på vissa punkter varför vi tyvärr bara kan konstatera att samarbetet inte kan fortsätta, säger Ulf Brömster, ordförande i Svenska Ridsportförbundet.

Det blir dock en fortsatt fokuserad satsning mot OS för svensk hoppning under våren och sommaren. Det finns en lösning på ledningsfrågan som kommer att presenteras inom kort. Den övriga hoppledningen är intakt.
– Det är tråkigt att vi skiljs åt, Sylve Söderstrand har framgångsrikt lett det svenska hopplaget till medaljer på flera mästerskap, säger Ulf Brömster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.