Sveriges första räddningsstall

Den 1 januari öppnar Svenska Hästars Värn (SHV) landets första räddningsstall för hästar i nöd. Räddningscentret som ligger på en stor gård med mycket mark i Stockholmsregionen kommer att ha plats för hästar i behov av akut vård. Insamlingen till SHV:s räddningsstall startade på Eurohorse förra året och har nu blivit genomförbart tack vare SHV:s medlemmar och sponsorer.

Syftet bakom ett stort räddningsstall är att kunna samla flera av SHV:s hästar i ett stall för att kunna ge hästarna en effektivare akutvård, innan dom placeras på olika foderhem. Tidigare har SHV:s hästar enbart placerats i mindre akutstall runtom i landet.

– Äntligen har vår dröm gått i uppfyllelse! Svenska Hästars Värn vill tacka alla våra givare och sponsorer för alla bidrag, som har gjort detta möjligt. Tack vare ert stöd kan vi nu hjälpa fler hästar i nöd till ett nytt liv, säger Carina Nordell, ordförande i Svenska Hästars Värn.

Fortsättningsvis behöver SHV hjälp från både privatpersoner och företag för att driva SHV: s räddningscenter.
– Är du företagare finns det möjlighet genom en CSR satsning få en ”egen” häst med förgylld boxskylt i räddningsstallet och även besöka företagets ”egen” häst. En bra CSR satsning för företag som vill stärka sin CSR profil, säger Carina.

TRÄFFA SHETTISEN SHV KALLE
På lördag och söndag kommer shetlandsponnyn SHV Kalle till Sweden International Horse Show. Det är en ponny som Svenska Hästars Värn tog hand om för tio år sedan. Idag är SHV Kalle en pigg ponny som vill visa upp sig i SIHS paddock lördag mellan kl 19-19.20 och söndag kl. 15-15.20

PROGRAM SWEDEN INTERNATIONAL HORSE SHOW (SIHS)
» SIHS paddock – lördag kl 19-19.20 samt söndag 15-15-20
» SHV:s ordförande Carina Nordell berättar om föreningen och räddningsstallet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.