Spåra din häst med GPS

“Märk din häst med en GPS-spårare – innan det är för sent” skriver Prylstaden.se i ett pressmeddelande och visar samtidigt en bild på hur GPS:en ska fästas på hästen. Två frågor dök genast upp på Equipage redaktion.

Vidare skriver Prylstaden.se: “Alla som äger djur, oavsett om det är en hund, katt eller en häst, har någon gång tänkt tanken att djuret ska springa iväg. Det är en läskig tanke som tyvärr inte är helt orealistisk. Även hästar, som vanligtvis spenderar sin tid i stallet, kan springa iväg och försvinna under längre tidsperioder.

Många tänker inte på att detta faktiskt kan hända förrän det är försent. Gör inte samma misstag du också, lägg upp en strategi redan idag så är du redo om det väl skulle inträffa. Något som alla bör göra är att förse sin katt, hund eller häst med sin kontaktinformation. Detta går att göra på flera sätt, bland annat genom halsband och märkning. Problemet är dock att djuret måste hittas först och därefter kan någon ta kontakt med dig. Ett annat enkelt, effektivt och billigt sätt att hantera detta problem på är genom att köpa en GPS och färsta den på djuret.

Spårning gör du enkelt via din mobiltelefon genom att du sms:ar ezTracker Pets och får tillbaka din hästs exakta position i form av en google-kartlänk, hastigheten som hästen rör sig i samt koordinater.”

Pris på GPS (utan sele) varierar mellan ca 1 000 och 2 000 kr.

Två frågor till Prylstaden.se
1) Finns ett behov för att fästa en GPS (tryggast dygnet runt) på hästen?
2) Är fästanordningen säker/lämplig/verkligen applicerbar på en häst som rullar sig i lera, leker med hagkamrater, kliar sig mot träd och har täcken och sadelgjord på sig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.