Schabrakstroppar – till vilken nytta?

Emellanåt dimper det ner lite tips på finurliga lösningar från er läsare i mejlen här på redaktionen. Håll till godo allihop – det är ni som bjuder!

Anna klipper bort stropparna på sina schabrak.

Schabrakstroppar – till vilken nytta?
Först ut att dela med sig är Anna som tog till saxen.
– Jag har en häst som svettas mycket vilket gör att det blir ett ständigt växlande med schabrak och dessa stroppar på sidorna av schabraken har bara känts som om dom är i vägen.
Så jag tog helt enkelt fram saxen och klippte av dom! Fungerar precis lika bra utan dom övre stropparna så länge man trär sadelgjorden igenom dom undre.

Glada hälsningar, Anna

Evelinas häst Barté glänser numera alltid.

Varför kom inte jag på det själv?
Evelina slår ett slag för våtservetten.
– Jag har en häst som går ute i hagen hela dagarna och som älskar att rulla sig vilket gör att jag ofta dykt upp på träningen med en häst som varit aningen grå i tonen. Speciellt på huvudet. Efter mig brukar det rida en tjej vars häst alltid glänser och ser riktigt snygg ut. Kan erkänna att jag retat mig till vansinne på detta och beslutade mig snabbt för att hästen antagligen inte kom ut i hagen och stod påklädd i allt som gick – tills jag frågade. Det visade sig att även hennes häst är en rullmästare, men att hon använder sig av våtservetter som man annars använder till bäbisar. Kan lova er att även min häst numera är tjusig när det är dags för träning!
Evelina med en numera strålande Barté

Hårklämma och spray är Ullas trick för finare knoppar.

Snyggare knoppar!
Ulla vill dela med sig av en för henne ny och smidig detalj i knoppningsarbetet.
– Ville bara tipsa om att man får mycket snyggare och jämnare knoppar om man använder en ­vanlig hårklämma för att hålla bort manen man inte flätar och om man sedan sprutar på hårspray på ­knopparna för att få ner fjunet.
Ulla från ett vårigt Skövde

Men en vanlig benpadd slipper hästen få skav.

Inget mer skav!
Susanne har hittat knepet att slippa skav.
– Min häst får lätt skav och speciellt fram på bringan utav kardborrknäppningen på täckena.
Men så var jag i Globen förra året och såg av en tillfällighet en häst som var ute och promenerade som hade en vanlig benpadd vikt över just det området där spännena på täcket sitter. Provade så snart jag kom hem och det hjälper! Visst kan han tappa padden ibland och jag får byta den när det regnat ute, men numera är vi skavlösa! I alla fall där.

Mvh, Susanne och Hampus

Har du något tips som kan förgylla vardagen i stallet lite grann?
Kanske göra något enklare, billigare, fiffigare, finare… Dela gärna med dig! Mejla ditt tips på » red@equipage.se – stort tack hälsar hela gänget som får ta del av det!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.