Ridsportförbundets svar på anklagelserna

“Svenska Ridsportförbundet bryter mot svensk lag och förhindrar konkurrens”. Det skrev flera frustrerade arrangörer av några av Sveriges absolut största nationella tävlingar, i en pressrelease i måndags. Nu bemöter förbundet kritiken.

“Svenska Ridsportförbundet har noterat det öppna brev från sju arrangörer som publicerats. Vi välkomnar alltid synpunkter och debatt om förbundets verksamhet.

Svenska Ridsportförbundet tar gärna en djupare diskussion om hur vi specifikt kan utveckla och förbättra möjligheter att ha serier och cuper. Vi ser mycket positivt på rikstäckande serier, oavsett vem som arrangerar.

Svar på kritiken om rättigheterna
Vi har alla en önskan om att ridsporten ska synas mer i TV och i andra medier. Att Svenska Ridsportförbundet tillförsäkrar sig TV-rättigheter är endast en avtalsteknisk lösning för att våra föreningar framöver själva ska kunna exploatera dessa.
Svenska Ridsportförbundet har inte för avsikt att behålla detta för sig själv. Vi välkomnar samarbete med föreningar, TV och media, för att på bästa sätt exponera vår sport.  Hittills har medierättigheterna i praktiken alltid överlåtits till arrangör eller huvudmännen för olika serier utan ersättning till förbundet. Vi har tvärtom vid ett flertal tillfällen bidragit ekonomiskt för att sändningar ska kunna genomföras.

Svenska Ridsportförbundet organiserar tävlingsverksamheten i Sverige för våra föreningar och deras medlemmar. Det är en del i det uppdrag vi har från medlemmar och är reglerat i våra stadgar. Svenska Ridsportförbundets uppfattning är att vårt regelverk inte är lagstridigt.

Lyssnar på medlemmarna
Vi lyssnar på våra medlemmar och vill uppmärksamma att underskrivande arrangörer är ytterst kompetenta och viktiga partners för oss. Vi är oerhört glada att ha er aktiva inom sporten. Vårt regelverk kan alltid ses över och dörren är öppen vid frågor gällande specifika arrangemang.

Gemensamt för alla serier är att de för sporten framåt och tillhandahåller ett brett utbud för tävlande. Det ligger helt i linje med vår målsättning och vi ser gärna fler rikstäckande serier. Det anordnas i år genom Svenska Ridsportförbundet 37 rikstäckande serier där vi godkänt tävlingsupplägget, och därmed gett klartecken till våra medlemsföreningar och samarbetspartner att ordna deltävlingar samt finaler. 21 av de rikstäckande serierna har från förbundet fristående aktörer som huvudmän.

För Svenska Ridsportförbundet
Ulf Brömster, ordförande”

Läs inlägget här » där Lisen Bratt Fredricson, Christopher McDermott, Lars Torgersen, Claes Pettersson, Sylve Söderstrand, Jan O Wannius och Thomas Wilhelmsson menar att Ridsportföbundet bryter mot svensk lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.