Ridskolan – ridsport för alla

Att fostra självständiga individer och lära unga empati hör till ridsportens främsta styrkor jämfört med andra idrotter. Det menar bland annat föräldrar i en Novusundersökning om den svenska ridskolan. Samtidigt är knappt hälften av föräldrarna positivt inställda till ridsporten som idrott…

50 procent– Hästarna gör fantastisk samhällsnytta i många avseenden. Men vi måste bli bättre på att visa hur, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Anläggningssektion som står bakom undersökningen.

Rapporten är en del i en omvärldsspaning och arbetet med den svenska ridskolans framtidsstrategi mot 2025.
Undersökningen bygger på intervjuer med ridsportens aktörer (elever, ridlärare med flera), beslutsfattare i kommuner, föräldrar till ridande barn, men också föräldrar till låg- och mellanstadiebarn utanför ridsporten.

Det är första gången som Svenska Ridsportförbundet gör en så omfattande genomlysning av ridskolan, och framförallt bland målgrupper utanför sporten.
– Rapporten ger oss massor av värdefull kunskap. Resultatet bekräftar visserligen mycket av det vi redan kände till, men ger oss också en väldigt klar bild av vilka utmaningar vi inte kan blunda för, säger Markku Söderberg.

Läs mer på Svenska Ridsportförbundets hemsida »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.