Ridkunskap på film i app

Appen “preVet” som hjälper hästägare att samla all viktig information om hästen, lanserar nu tillsammans med Markne Academy filmer i ridkunskap. Fokus ligger på utbildningsskalan och ridning för att få hållbara hästar.

Markne Academy är ett ​utbildnings- och mentorprogrammet för talanger inom ridsport och leds av Pether Markne​, ​Sveriges enda A-tränare i både dressyr och hoppning och​ ​Per Sandgaard​ ​som​ ​utbildar hästar samt ryttare och deras hästar upp till Grand Prix-nivå.
– Vi har alltid velat göra en kunskapsbank om rakriktning och lösgjordhet och allt som ryms i ridning och nu får vi möjlighet att göra det med preVet, vilket känns väldigt privilegierat. Vi är stolta och glada att få vara en del av experterna som tillför kunskap i appen, säger Pether Markne.

– Vi har valt att ta del i preVet och hjälpa till med vidareutvecklingen då vi tycker appen är genomtänkt och användbar och med hög kvalitet på innehållet. Det som är bra är att all kunskap finns samlad och innehåll och funktioner i appen kompletterar varandra. Den fina överblicken skapar trygghet, säger Per Sandgaard.

Grundaren Jenny Gagnér är förstås glad över det nya samarbetet.

Det finns i dagsläget ett 60-tal filmer i appen. Välkända veterinärer och experter ger hälsofrämjande tips och råd till hästägare. Nu kompletteras innehållet med filmer för ryttare. Filmerna släpps kontinuerligt med ett par veckors mellanrum.
– Det är förstås en stor glädje att Pether Markne och Per Sandgaard​ ​delar vår vision och deltar i denna satsning med preVet. Deras erfarenhet, kunskap och inte minst deras engagemang kommer att vara till stor nytta för vår utveckling till att bli samarbetsplattformen för alla i hästbranschen, säger Jenny Gagnér, grundare av preVet.

preVet går att ladda ner gratis på App store eller Google Play.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.