Peder ny ambassadör för War Child

Under hösten påbörjar Peder Fredricson sin roll som ambassadör för War Child i Sverige, ett långsiktigt samarbete för att lyfta medvetenheten om War Childs arbete med barn i krig.

– Barn som växer upp i krig går miste om sin barndom. Vi behöver alla göra vad vi kan för att fler barn i världen ska få leka, lära och bara vara barn. Därför stödjer jag War Childs arbete, säger Peder.

War Child finns i Sverige sedan 2016 och har blivit uppmärksammad för sina insamlingskonserter med kända artister så som Silvana Imam och Bo Kaspers Orkester. Organisationen driver också projekt för nyanlända tonåringar tillsammans med Scania och Södertälje kommun.

Internationellt har många artister och profiler engagerat sig för War Childs arbete med barn i krig, däribland skådespelerskan Carey Mulligan och artisten Sam Smith som ambassadörer.

Peder Fredricsons engagemang kommer bestå av att lyfta organisationens arbete och skapa medvetenhet kring barn och ungas situation i krigsdrabbade länder.
– Vi är mycket glada och stolta över att Peder Fredricson är War Childs ambassadör. Peders positiva framtoning, kämparanda och glöd imponerar stort och det går väl ihop med War Childs filosofi om att ge varje barn verktygen för att hitta sin egen, inre kraft, säger Emilia Molin, generalsekreterare för War Child.

En tanke om “Peder ny ambassadör för War Child

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.