Passa på att hoppa ute!

Än är utebanan frost- och snöfri! Passa på att dra fram lite hinder. Här tipsar Malin Baryard Johnsson om en övning som du kan variera i all oändlighet.

Ha hindren på en låg höjd och använd dig av avstånd som t ex 17 meter eller 21 meter mellan hindren. Du kan öva på att lägga till ett galoppsprång eller ta bort ett språng mellan hindren.
Att hoppa en långsida med tre hinder i följd kan vara svårt nog, det brukar kännas som om avståndet är längre mellan dom två första och kortare mellan dom två sista. Det är en nyttig övning för att hitta känslan för den rytmen du vill ha på hästen.

Om du sedan hela tiden byter linjer och varierar vilket nästa hinder blir, lär sig hästen att lyssna på dig. Det ska räcka med att du tänker vart du ska rida så ska hästen följa med. Huvudsaken är att du har bestämt dig för vilket hinder som ska bli det nästkommande – långt INNAN du landar.

Du kan använda dig av vilka hindertyper du vill, men gör övningen över låga hinder.
– Hoppa mycket hellre lågt och ofta än högt och sällan! Utmana dig själv och hästen hemma på träning, och red ut eventuella problem på låga hinder. Hoppa massor på 50 cm hinder och försök få till det så perfekt som möjligt. Höga hinder sliter betydligt mer på hästen, tipsar Malin.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.