Nytt hästgym på Lövsta

På Lövsta Stuteris ny hästgym erbjuds skrittband, vattenband och spabad som passar för så väl prestationshöjande träning som friskvård samt skadeförebyggande för hästar. Hit kan hästar komma som behöver proaktiv träning eller påskynda tillfrisknandet.

Ulrika Lagerquist, veterinär på Brunmåla hästklinik, har varit med i utvecklingen av Lövsta Horse Fitness. Hon menar att hästar, precis som människor, också behöver gå på gym.
– För att få en hållbar häst på lång sikt är det viktigt med rätt rehabilitering efter en skada. För att undvika att en skada uppstår, behöver kroppen vara stark och tränad inför den uppgift den ska genomföra. Vattenbandsträning kan vara ett mycket bra komplement till den vanliga träningen av en fullt fungerande häst. Precis som människor mår hästar jättebra av att gå på gym, säger Ulrika.

Tinne Vilhelmson Silfvén är stuteri- och utbildningschef på Lövsta Stuteri. Hon är även A-tränare i dressyr och har ridit sju OS, fem VM, tio EM och sju världscupfinaler.

Tinne Vilhemson Silfvén, tycker att den här typen av träning är ett bra komplement till övrig träning.
– Jag tror på helhetssynen – att hålla våra hästar vid god hälsa i kombination med balanserad ridträning och god veterinärvård.

Från och med idag – torsdag 5/9 – går det bra att boka träningspass på Lövsta Horse Fitness. Fram till och med årskiftet 2019/2020 är det extra förmånliga priser på samtliga paket.

All träning och rehabilitering anpassas så att den blir optimal för varje enskild häst.
Läs mer om Lövsta Horse Fitness här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.