Nyhet: Må-bra-app för häst

Equibodybalance är en metod som går ut på att hjälpa hästen att arbeta med en ergonomi anpassad för att bära ryttare på volt. Via privatlektioner och workshops har företaget Hästrehab i Sverige lärt ut metoden till många hästägare. För att ge ännu fler möjlighet att hjälpa sina hästar lanseras nu appen Equibodybalance™.

– Många hästägare vill hjälpa sina hästar att må bra och hålla länge men är osäkra på hur, säger Viveca Ewards, grundare av Svensk Hästrehab och skapare av metoden Equibodybalance.

Viveca Ewards är grundare av Svensk Hästrehab och skapare av metoden Equibodybalance.

Equibodybalance kan liknas vid pilates eller sjukgymnastik och används för att både analysera och behandla hästen i rörelse.
– Det är ett mångsidigt verktyg och man får på kort tid mängder med information om hästens balans, biomekanik, rörelsebegränsningar och vilka områden som löper risk för skador.

Traditionella råd brukar vara massage, stretch eller arbete från marken.
– Men det är inte att man arbetar hästen från marken som kommer hjälpa utan snarare hur. Om hästen har stela muskler så beror detta betydligt oftare på felaktig ergonomi än lokalt i muskeln.

Målet med appen är att, med lättlästa texter och tydliga filmer, guida hästägare att på egen hand hjälpa sina hästar för träningsglädje, hållbarhet och prestation.
– Metoden går ut på att hjälpa hästen att arbeta med en ergonomi anpassad för att bära ryttare på volt. Detta sättet att arbeta ligger långt från hästens naturliga sätt att röra sig och i skillnaderna har vi delvis svaret varför många hästar får arbetsrelaterade skador. Via dom tydligt beskrivna övningarna i appen får hästägaren hjälp i arbetet från marken och kan komma åt orsaken till muskelspänningarna, avslutar Viveca.

Appen Equibodybalance™ finns både för Apple och Android och kan köpas på App Store och Google Play.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.