Nycklarna till en hållbar och användbar häst

På Sweden International Horse Show lanseras boken ”Hästens förutsättningar för arbete – under utbildning och träning”. Boken, som är skriven av hästutbildare Anders Eriksson och veterinär Sara Nyman, ger läsaren nycklarna till en hållbar och användbar häst. Boken handlar om allt från hästens anatomi och fysiologi till inlärning, utrustning och hästhållning.

Hästintresset i Sverige har ökat kraftigt under dom senaste decennierna. Antalet hästar ökar och allt fler skaffar sig egen häst. Men att gå från att vara ridskoleryttare till att bli hästägare är för många ett stort steg.
– Det räcker inte med att kunna rida, man måste också ha grundläggande kunskaper om till exempel utfodring, utrustning, träning och utbildning. En häst som inte utbildas och hanteras rätt kan bli en fara för både för sig själv och för människorna runt omkring den, säger Anders Eriksson.

Boken ”Hästens förutsättningar för arbete – under utbildning och träning” är en praktisk bok, en kunskapskälla baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet.
– Vi hoppas att boken kan bidra till att umgänget med hästar blir både roligare och säkrare. Att sprida den här kunskapen är nödvändigt både för hästarnas välfärd och för människans säkerhet, säger Anders och Sara samstämmigt. Vi ser dagligen i våra respektive verksamheter att hästar far illa eftersom grundläggande kunskaper saknas. Vi vill skapa ett förhållningssätt till hästen som utgår från hästens behov.

Båda menar att det är viktigt att tillägga att det inte finns en motsättning mellan hästsport på hög nivå och en bibehållen, god hästhälsa och välfärd, om utövaren har rätt kunskaper och tar hänsyn till den individuella hästen.

Boken riktar sig till alla hästintresserade, både nybörjare och mer erfarna. Bokens innehåll illustreras med över 600 foton och teckningar, bland annat med infällda röntgenbilder, för att underlätta för läsaren och öka förståelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.