Nu blir “Hästgården” TV-serie

Säkert minns du Sveriges Radios uppmärksammade dokumentärserie “Hästgården” som utspelar sig på en ridskola på Färingsö under 1990- och 2000-talet? Serien om sexuella övergrepp och sektliknande förhållanden, blev en succé och belönades med Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare och poddpriset Guldörat i kategorin Årets radioupplevelse. Nu används berättelsen till en ny tv-serie.

Allt handlar om sexuella övergrepp i ridmiljö på en anläggning det har gått rykten om i 30 år.

TV-serien görs främst i samarbete med, den nu bortgångna, mannens äldsta dotter men även med andra familjemedlemmar, enligt ett pressmeddelande.
– Under min uppväxt har jag sett på när kvinnor och barn, samt min egen familj, blivit utsatt för övergrepp av min pappa. När andra kunde välja att lämna gården gick mitt liv ut på en överlevnadsstrategi och att räkna ner tills 18-årsdagen då jag äntligen skulle nå ett liv i frihet. Nu får jag berätta min historia om livet bakom stängda dörrar, om maktmissbruket och att hantera min pappas beteende. Jag kämpade inte bara för min egen överlevnad utan även för mina yngre syskon och gårdens hästar,
säger dottern i pressmeddelandet.

Serien görs av Jarowskij i samarbete med TV4 och C More. Manus är skrivet av Ulf Kvensler.

Läs mer och lyssna på Sveriges Radios “Hästgården” här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.