Novabett godkänt för tävling

Nu är det tillåtet att tävla på Novabett, ett svensktillverkat bett i termoplastisk polyuretan som ofta rekommenderas av veterinärer och hästtandläkare.

– Ja, nu är det tillåtet att tävla på Novabettet – sedan den 30 augusti i år, hälsar ridsportsförbundets Annica Lund, nationell samordnare för bl a TR -frågor.

Novabettet är tillverkat i s k medicinsk kvalitet som betyder att det är godkänt att användas i nära kontakt med både människor och hästar. Det är dessutom mikrobbeständigt vilket betyder att materialet inte tar skada av dom bakterier som det kommer i kontakt med i hästens mun. Materialet är dessutom helt neutralt och fritt från alla tillsatser så att inga allergier kan utvecklas vid kontakt med bettet.

Tåligt men samtidigt mjukt
Tillverkarna låter hälsa att det är viktigt att bettet ligger rätt i munnen på hästen, då det ju är ett mjukt material, så att hästen inte kan ”bita” sig fast i bettet då det kan tuggas sönder.
– Vi har under åren som vi sålt tiotusentals bett bara fått tillbaka två bett som ”tuggats” sönder, uppger dom på sin hemsida.

Novabettet finns i tre olika modeller:
Till Novabett »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.