Mörklagd framsida på nr 4

Ibland går det inte som man vill. Det blev tydligt igår när det senaste numret kom från tryckeriet. Som vid varje ny utgåva, kastade vi oss över kartongerna och rev ut ett par blädder-ex. Döm om vår förvåning när vi knappt kände igen framsidan…
Equipage har getts ut i 90 utgåvor sedan 2005 och visst har förargliga Tryckfels-Nisse hälsat på både en och två gånger genom åren. Likaså har det hänt att trycket inte motsvarat förväntningarna eller att en del av upplagan beskurits tokigt. Sådant kan hända – det är inget att blåsa i pipan för. När det nya numret nådde redaktionen i går ljöd dock visselpipan över hela bygden…

Det som skulle bli ett “krispigt” sensommarnummer med vackra Bob Marley, 23 år, på omslaget, blev i stället ett platt, mörkt och grått foto av Bob Marley med nära på oläsliga rubriker därtill.
– Vi har funderat på lösningen att stoppa distributionen och trycka om hela upplagan på närmare 20 000 ex. Men det kändes inte rimligt. Det skulle även försena utgivningen med två veckor. Jag kan nu bara beklaga den mörka framsidan – kanske allra mest för duktiga fotograf Lisa Kihls skull. Samtidigt kan jag försäkra våra läsare om att alla sidorna inuti magasinet åtminstone är korrekt tryckta – tack och lov, hälsar Camilla McCarthy, chefredaktör.

I nummer 4 (som kommer ut i butik 18 aug) kan du läsa om följande ämnen:
Långa distanser ger starka och sunda hästar. Distansryttaren Ella Lindblom ger tips på hur vi bygger upp våra hästar för att orka mer.

Så fungerar hästens inlärningsförmåga. Mår dom bra av att träna trick och kan vi ha nytta av det i vardagshanteringen? Och framför allt – hur lär vi dom nya saker på bästa sätt?

Begrepppet ”sätta under sig” används i var ryttares mun. Ann Stigberg förklarar vad det innebär och varför begreppet är så viktigt.

Ät rätt och orka mer i sadeln. Dietisten berättar vad en ryttare egentligen behöver få i sig för att orka prestera på topp.

Hemma hos svårklassparet Ekblads lämnas ingen detalj åt slumpen då målet är att hästarna ska hålla i långa loppet.

Löshoppning kan vara riktigt bra träning för så väl yngre som äldre hästar. Flyinges Gitte Johansson ger oss en snabbkurs och en plan för hur löshoppningen ska genomföras för att hjälpa istället för att stjälpa.

Ur domarens synvinkel. Även om din hästs gång är relativt medioker, kan du komma långt med att rida korrekt. Gustaf Svalling guidar oss på rätt kurs.

Få till ett fint galoppombyte med Rose Mathisens favoritövning.

Hur snabbt bör hästen utfodras efter ett kolikanfall? Två veterinärer delar med sig av sina kunskaper.

Lär dig läsa hästens kroppspråk så kan du upptäcka när den har ont. Professor Pia Haubro Andersen förklarar vilka tecken du ska titta efter.

Ett väl fungerande ridunderlag kräver underhåll. Lasse Bergström delar med sig av sina bästa knep.

Boots som alternativ till järnskor. I första hand används dom vid tappskor och hovsjukdomar men allt fler verkar haka på trenden att ha sina hästar barfota – med boots vid behov.

Plus lite annat smått och gott! Trevlig läsning!

Foto » Lisa Kihl, equinebylisa på FB & Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.