Massagetäcke för hästen

Du vet dom där vibrerande stolarna och sängarna som finns för oss människor? Nu kan du skaffa en till din häst också, förutsatt att du har så där 48 750 kronor som ändå bara ligger i byrålådan…

Equipage utsände hittade den automatiska massören i form av ett täcke för häst. Här finns tre olika program i tre olika styrkor – både för uppvärmning, efter arbetet och ren massage.

Plasthästen i montern får sig en rejäl omgång hela dagarna så länge mässan i Falsterbo pågår, men enligt Agnetha Ekholm som säljer täcket, räcker det med 15 minuter för en vanlig häst. Då ska den få en riktig genomblödning i alla muskler, även dom djupa.

Täcket är sladdfritt, lätt att lägga på och ta av samt har ett innetäcke som går att tvätta. Det har funnits i flera år på den tyska marknaden men bara någon månad i Sverige, dock har det redan fått bra respons här hemma.

För att vara lite skeptisk då
Som ”vanlig” hästmassör går man mycket på värmen som bildas i musklerna och anpassar sig efter hur mycket massage just den hästen klarar av. Hur vet man att det blir lagom mycket massage med täcket? Och går inte något förlorat i att vi bara slänger på ett täcke och inte själva masserar, samtidigt som vi observerar den och får den fysiska kontakten till hästen?

Agnetha berättar att hon har sålt in det till en del massörer och terapeuter som ser det som att dom köper en kollega. Dom tycker att det är enklare att massera en häst som redan är avslappnad och det blir hästen av massagetäcket. Hon menar att den stora fördelen är att man sparar tid i stallarna, den enda tiden som går åt här är att lägga på och ta av, ett täcke.

–Och man kan se samma effekt på hästen av täcket som av en vanlig massage – hästen börjar gäspa, tugga, sänker huvudet och mår väldigt bra, säger Agnetha.

Vill du prova själv?
I såfall finns det sängar för oss människor som fungerar på samma sätt som täcket. Agnetha rekommenderar ryttaren att lägga sig i en sådan själv först för att känna hur hästen upplever det.

Så vi lade helt enkelt Equipages fotograf i sängen för att prova.
– Jag har alltid svårt att slappna av när folk tittar på men det hade lite samma effekt som en spikmatta. Det var skönt, kommenterar han.

På Falsterbomässan ligger täcket på 36 000 kronor exklusive moms, annars kostar det 39 000 (48 750 kr inkl moms).

För mer information kan du kika in på HHP:s hemsida

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.