Lyft blicken med vibrationer

HeadQ är en liten manick som fästs under hakan, på hjälmens hakband. När du tittar ner avges en vibration som gör att du reflexmässigt höjer blicken.

HeadQ fäster du under hakan, på hjälmens hakband. När du tittar ner avges en vibration som gör att du reflexmässigt höjer blicken.
Dressyresset Per Sandgaard har ridit OS och arbetar med att utbilda hästar samt ryttare och deras hästar upp till Grand Prix-nivå.

– Ett av huvudproblemen är hur ryttaren placerar sitt huvud, säger Per Sandgaard, OS-ryttare och tränare. Jag tror inte man har förstått hur mycket det påverkar balansen och därmed var din vikt hamnar på hästen.

– Våra tester visar att om du korrigerar huvudet så kommer många andra punkter korrigera sig samtidigt, uppger innovatören och RideQs grundare Annika Ridington.

Per förklarar att det krävs enormt många påminnelser innan man lär sin kropp att göra något per automatik.

– Jag kommer inte ha någon röst kvar om det är jag som tränare som måste påminna tusen gånger, säger han och skrattar och hoppas nog på att alla hans elever ska införskaffa en HeadQ så han kan spara rösten för annat.

Annika Ridington är innovatören bakom HeadQ.

Missbedömde målgruppen

Annika berättar att fler än hon själv tog lite för givet att det främst skulle vara ryttare på lägre nivå som skulle vara mest intresserade av den lilla manicken.

– Men tvärtom har det stora intresset kommit från det verkliga toppskiktet. Kan hända är det för att dom förstår vilken skillnad huvudpositionen gör för ridningen, säger Annika.

Se en kort informationsfilm här »

Priset för HeadQ är 2 955 kr. Finns att köpa här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.