Lövsta satsar på Ung SWB

Ung SWB får Lövsta Stuteri som sponsor i sin satsning mot Young Breeding World Championship som avgörs i Spruce Meadows i Kanada i sommar.

– Vi valde att satsa på Ung SWB inför VM i Kanada eftersom vi ser att det är viktigt att Sverige har duktiga och kunniga uppfödare även i framtiden. Dessutom är det i linje med våra övriga satsningar på unga talanger, både två- och fyrbenta inom till exempel Lövsta Future Challenge-tävlingarna i hoppning och dressyr och föltävlingen Lövsta Future Star, säger Malin Cohlin, chef för Lövsta Seminstation.

Medaljer inga ovanligheter
SWB brukar vara ett framgångsrikt förbund när det kommer till resultat i Young Breeders-VM. Bland annat tog Fanny Markström under 2015 års VM guld i exteriörbedömningen för juniorer i tufft motstånd från bland annat Tyskland, Danmark, Frankrike m fl.

Grenarna avgörs i exteriör- och gångartsbedömning, löshoppningsbedömning, teori, grooming och visning av häst vid hand. Deltagarna tävlar både individuellt och i lag, uppdelat på juniorer (16 – 19 år) och seniorer (20 – 25 år) från 12 länder representerade av 24 förbund.

Med Lövsta Stuteri i ryggen hoppas Ung SWB att lagdeltagarna ska kunna vara extra väl förberedda och har som mål att återigen ta medaljer. Samarbetet innebär bland annat gemsamma aktiviteter under Bruksprovet och Breeders Trophy, samt olika studiebesök och träningstillfällen på Lövsta för Ung SWB.

Som ett relativt litet förbund har SWB ändå en hög kompetens bland sina ungdomar. SWBs hästar börjar på allvar visa framfötterna internationellt och med nästa generation uppfödare lovar det gott för framtidens hästar.

Lövsta Stuteri blir huvudsponsor för både junior- och seniorlagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.