Lättare i handen med tornadon

“Hej Equipage! Jag skulle vilja dela med mig av en bra men rätt simpel övning som hjälp mig och min häst massor.

Min favoritövning som jag inleder så gott som alla arbetspassen med, är att rida på en av dom stora volterna och sedan öka och minska den på ett regelbundet vis. Jag har en häst som lätt trillar framlänges och blir tung i handen och genom att öka och minska volten brukar han komma mer över bakbenen och bli lätt i handen. Jag brukar alltid börja på den övre eller undre volten så att jag får lite stöd från väggen till en början eftersom han lätt trillar iväg när jag ökar volten.

Varierar sedan genom att öka och minska långsamt respektive snabbare för att få koll på både inner och yttersidan – vilket är allt annat än lätt! När han sedan är lätt i handen så rider jag rakt fram, men så snart han blir tung igen så vänder jag in på volten.

När man har fått hyfsad koll kan man använda sig av stora mittvolten. Det är viktigt att hela tiden ha framåtbjudningen medan du ökar och minskar – annars blir hästen väldigt svår att styra och flytta! Försök även göra så lite som möjligt med handen och enbart använda dig av skänkel och sits.

Fungerar kanske inte på alla hästar, men för mig har detta varit en räddning för att slippa bära runt på min häst. Hoppas många får nytta av den här! Glada hälsningar, Sandra”

SVAR: Hej Sandra, superduper-tack för att du ville dela din favoritövning med oss! Varma hälsningar från Equipage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.