Folkets pris till Peder

För andra året i rad vann ryttaren Peder Fredricson Radiosportens Jerringpris som delades ut på Idrottsgalan i går kväll. Efter prisutdelningen fick folk rösta på Aftonbladets hemsida, om dom ansåg att det var rätt vinnare som vann. 84% tyckte inte det. Ändå var det just svenska folket som röstade på Peder…

Peder vann Jerringpriset för andra året i följd därför att han fick flest röster av folket, 38 procent mot Sjöströms 30 procent. Punkt. Trots detta solklara faktum lät inte kommentarerna över att inte favorittippade Sarah Sjöström vann, vänta på sig. Arga, uppjagade och rent ut oförskämda mot såväl Peder som ridsporten och alla dess utövare. Osportsligheten och okunskapen om vad som krävs för att lyckas med det Peder gjorde, är uppenbar i strömmen av kommentarer från både sportskribenter och tyckare på nätet.

Bäst gör vi förstås i att ignorera all denna bitterhet och istället glädja oss åt Peders fantastiska prestation och tacktal.
– Tack till alla som engagerat sig och tagit sig tid att rösta. Jag gav er en guldmedalj och ni gav mig den här, sa en tagen Peder när han höjde Jerrinskålet.  Att få delta i ett mästerskap på hemmaplan är alla idrottares dröm, att få ta emot guldmedaljen inför hemmapubliken är en otrolig känsla som jag kommer att bära med mig resten av livet. Jag hoppas jag kan inspirera unga ryttare att våga sätta ribban högt.

770 000 röster
Det 39:e Jerringpriset delades ut på Svenska Idrottsgalan i Globen av Susanna Andrén och prins Carl Philip. Totalt antal avgivna röster var 768 332.
– Engagemanget för Radiosportens Jerringpris är fortfarande fascinerande stort. Nästan 770 000 röster, det är fantastiskt, säger Radiosportens chef Markus Boger. Att Peder Fredricson lyckades få fler röster än Sarah Sjöström visar återigen hur stort engagemang det finns inom ridsporten och hur populär Fredricson är hos svenska folket.

Resultat Radiosportens Jerringpris 2017:
1. Peder Fredricson, ridsport, 288 825 röster
2. Sarah Sjöström, simning, 228 087 röster
3. Tove Alexandersson, orientering, 122 840 röster
4. Tre Kronor, ishockey
5. Johan Kristoffersson, motorsport
6. Herrlandslaget, fotboll
7. Sofia Olofsson, thaiboxning
8. Stefan Olsson, rullstolstennis
9. Daniel Ståhl, friidrott
10. Victor Öhling Norberg, skicross
11. Max Salminen, segling
12. Anna Nordqvist, golf
13. Sandra Näslund, skicross
14. Badou Jack, boxning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.