Isabell – dressyrens drottning

Isabell Werth är dressyrens drottning. Ingen tvekan om det. Isabell Werth befäste sin ställning genom att ta hem segern i SAAB Top 10 Dressage Grand Prix kür igår med Emilio 107. 86,875 procent samlade hon ihop, en god marginal till tvåan, vår egen Patrik Kittel som med vackra Deja nådde 83,0 procent, personbästa med stoet.

Beröm östes över tävlingen av ryttarna och storsponsorn SAABs CEO Håkan Buskhe kunde inte annat än se nöjd ut. Isabell Werth blev även tävlingarnas bästa dressyrryttare totalt och kan köra hem i en splitterny Volkswagen Tiguan.

– Jag hade en fantastisk känsla. Dessutom räknade jag rätt på antalet piaffsteg idag. När jag var uppe i tolv steg bara fortsatte jag och räknade upp till 22- 25 steg, skämtade Kittel.
För i första delen, det obligatoriska Grand Prix-programmet, gjorde Deja för få steg i piaffen. Det kostade poäng.

I finalen i fria programmet trampade Deja på och såg ut att kunna stå på stället hur länge som helst. Ekipaget belönades med 83,000 procent av domarna.
– Det här var personligt rekord med Deja. Härligt att få göra det idag inför den här helt otroliga publiken. Det var en bra dag på jobbet, sa Kittel och log sitt största leende.
Han njöt i fulla drag. Han är tillsammans med Kristian von Krusenstierna hjärnan bakom Saab Top 10 Dressage.

Trea och på pallen i finalen var tyska Helen Langehanenberg med Damsey FRH med en helt felfri ritt och 82,665 procent. Det är en 15-årig häst som hon bara ridit ett år.
– Det kändes helt super idag, kommenterade hon. Jag vet inte vad jag skulle kunna göra bättre.

Tinne Vilhelmson Silfvén gjorde en topprestation med Paridon Magi och var femma efter danska Cathrine Dufour på Atterupgaards Cassidy.
En missad piruett kostade för Therese Nilshagen och Dante Weltino. Ekipaget blev sexa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.