Inte riktigt 100 när Equipage går i graven

Efter 99 utgåvor är nu det tunga beslutet fattat – vårt älskade magasin Equipage läggs ned. Redaktionen kan inte tacka alla er läsare och prenumeranter nog för dessa år – ni har alltid varit vår stora inspiration!

– Equipage är min bebis! Nästan all min vakna tid dom senaste fjorton åren har handlat om Equipage på ett eller annat sätt, det här var verkligen ett jättetufft beslut att fatta, berättar Equipages vd och chefredaktör, Camilla Ramfelt McCarthy som grundade varumärket 2004.

Orsaken till att det inte blir fler utgåvor, är att annonsintäkterna sjunkit drastiskt en längre tid.
– Detta ekonomiska tapp, som förstås skett gradvis genom åren, kunde länge kompenseras av att lösnummerförsäljningen ökade årligen och att antalet prenumerationer blev allt fler, förklarar Camilla.

Tidningsbranschen i sin helhet har i flera år backat brant.
– Alla dom andra hästtidningarna kämpar också, ibland med flera miljoner i årliga underskott, det är en tuff tid. Vi har tack och lov hittills klarat oss från att gå med förlust – och det ville jag inte ändra på, uppger hon.

Svårt att släppa taget
Trots den dystra tidningstrenden har Equipage envist gått emot strömmen och ökat flera procent varje år.
– Att så många valt att köpa eller prenumerera på Equipage har förstås varit enormt motiverande för alla oss som står bakom magasinet. Siffrorna har varit en boost för vårt självförtroende och gett oss vilja att fortsätta ett tag till, låga annonsintäkter till trots, säger Camilla.

När det under våren stod klart att även Equipage till slut drabbats av den dystra tidningstrenden, fanns nu egentligen ingen annan utväg än att lägga ned magasinet.

I gott samarbete med Tidningen Ridsport
Camilla hade inga betänkligheter alls över att välja vilken av konkurrenttidningarna som skulle få ta över Equipages prenumeranter.
– Tidningen Ridsport har alltid arbetat och uppträtt schysst, ädelt, kunnigt och professionellt på alla plan. Och så är det den bästa hästtidningen på marknaden nu – när Equipage inte längre finns kvar alltså, säger Camilla med ett leende.

Alla som tecknat en prenumeration – oavsett hur många utgåvor som kvarstår på den – erbjuds en fortsatt prenumeration på Tidningen Ridsport.
– Ridsports VD Sussi Tornberg lovar att ni alla ska bli väl omhändertagna och till och med få några fler nummer än dom ni har kvar på prenumerationen, hälsar Camilla.

Två val
Den nya dataskyddsförordningen, GDPR, förhindrar att överlämnandet av prenumerationsregistret sker automatiskt. Som prenumerant behöver du därför skicka ett enkelt mejl till oss på pren@equipage.se där du ger ditt medgivande till att få Tidningen Ridsport hemskickad.

Gör bara så här:
1) Ange ”Medgivande” i ämnesraden.
2) Skriv:” Jag godkänner att mina adressuppgifter lämnas till Tidningen Ridsport i syfte att kostnadsfritt skicka mig de antal utgåvor som återstår av min prenumeration på Equipage” samt ditt namn och adress. Senast den 14 september behöver vi höra av dig.

Vill du istället att dom utgåvor som återstår av din prenumeration skickas i form av tidigare nummer av Equipage, så anger du det i ditt mejl istället.

Gör ditt val senast den 14 september 2018. Ingen annan ersättning kan tyvärr erbjudas.

En tanke om “Inte riktigt 100 när Equipage går i graven

 • 5 december, 2018 at 18:08
  Permalink

  Hej ! Jag har tyvärr inte fått något meddelande på vare sig mail eller brevledes att tidningen skulle upphöra. Har kollat hela hösten i brevlådan efter nästa nummer. Då den informationen inte nått mig
  har jag inte kunnat göra något val senast 14 september.
  om det går att ordna i efterskott,så vill jag gärna ha resterande utgåvor av min prenumeration i form av tidningen ridsport.

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.