Fullt fokus på hovarna

Hur hittar man egentligen en bra hovslagare, och vad är viktigt att tänka på när man tar hand om hästens hovar? I det senaste avsnittet av Pälspodden är det fullt fokus på hästens hovar, skor och hovslagare. Vad är viktigt att tänka på, hur viktigt är det att ta hand om hästens hovar och hur hittar man en bra hovslagare.

Gäster i programmet är en av Sveriges ledande experter på hästens hovar, Ove Wattle, docent och universitetslektor vid SLU samt Rebecca Giegold, hovslagaren bakom bland annat Grevlundas hästar och Peder Fredricsons hästar dom senaste 16 åren.

Owe berättar bland annat att fölets hovar växer dubbelt så snabbt som den vuxna hästen, runt två centimeter i månaden. Därför behövs fölets hovar verkas oftare än dom sedvanliga sex till sju veckorna som Owe uppger är snittet.

Rebecca uppger att när hon skor åt Peder på Grevlunda, longeras hästarna på hårt underlag och tillsammans diskuterar dom hur hästen ser ut och sätter ner hovarna. Ibland filmar hon hästen med låghastighetskamera för att försäkra sig om att hon inte missat något innan hon verkar den.

Programledare: Emma Bergkvist Pälspodden presenteras av Agria djurförsäkring

Här hittar du avsnittet »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.