Hööks är till salu…igen

Det är nu snart 80 år sedan som familjen Höök startade det sadelmakeri som 1976 blev till Hööks Hästsport AB. Den lilla butiken  växte och utvecklades under åren till den stora häst- och hundkedjan Hööks som vi alla känner till så väl.

Hööks är idag Nordens största ridsportkedja med runt 350 anställda, 50 butiker runt om i Norden och e-handel. Den årliga omsättningen är över 400 miljoner kronor.

Våren 2014 kom Kamprad-sfären in som ny huvudägare i Hööks och kontrollerar idag 81 procent av aktierna via investmentbolaget Nalka och stiftelsen Interogo Foundation. Enligt nyhetssajten Breakit vill nu Nalka sälja sina andelar. Läs mer »

Bengt Hööks – ridsportens svar på Ingvar Kamprad
Att det blev just IKEA-Kamprads investmentbolag som några år efter Bengts bortgång 2009, köpte upp stora delar av bolaget, har en liten twist.

När Equipage träffade häst- och ridkonfektionskedjan Hööks grundare och eldsjäl, Bengt Höök, viftade han lite förläget bort påståendet om att han skulle ha något gemensamt med världens fjärde rikaste affärsman, IKEAs Ingvar Kamprad.
– Det skulle väl i så fall vara att både Ingvar och jag började från noll. Och så är vi nog rätt envisa båda två eftersom vi stod på oss och kunde se möjligheter där andra bara såg gränser och stoppskyltar. Och förresten, vem vet, Ingvar är ju ett par år äldre än jag, kan hända hinner jag i kapp, ssa han och skrattade.

Bengt Höök lämnade över sitt livsverk till sonen Joachim, som varit vd sedan dess.

Läs hela intervjun

med Bengt Höök här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.