Henrik lovar en annorlunda clinic

– Jag vill bjuda på en annorlunda clinic, en där man verkligen kan få svar på sina frågor, lovar Henrik von Eckermann som ser fram mot att få komma till Flyinge och där visa och berätta om sin väg till den yttersta världseliten.

Onsdag 31 oktober, mitt i brinnande världscupssäsong, kommer Henrik von Eckermann till Flyinge för en heldagsclinic.
– Jag håller egentligen aldrig clinics, det är väldigt svårt att få till det i mitt tidsschema, men den här gången har jag gjort ett undantag, berättar han.

Henrik vill gärna att hans clinic ska bli något annorlunda, något extra för publiken.
– Jag vill att man ska gå därifrån och ha fått svar på alla frågor man har med sig. Att man verkligen fått veta det man ville veta, säger han.

Under clinicen kommer Henrik att ha både sin VM-silverkollega, Fredrik Jönsson, och Stallmästare Jens Fredricson till sin hjälp.
– Jag kommer också att rida någon häst. Och där kan jag förhoppningsvis visa och berätta till exempel varför en rutinerad ryttare inte behöver ha så lång tid på sig innan den har ett bra samspel med hästen.

Henrik menar att det egentligen inte är så svårt att ta fram en häst till yttersta världseliten, att det är relativt många ryttare som klarar av det. Däremot är det inte alla som har ett tillräckligt bra system för att behålla samma häst i toppen under en längre period.
– Det krävs mycket för att hålla sig i världstoppen, erfarenheter jag mer än gärna delar med mig av, konstaterar Henrik, som hoppas på många frågor från publiken.

Han vill också gärna diskutera till exempel unghästhoppningar, bedömningssystem, tävlingsupplägg och mycket annat. För han vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter – och åsikter.
– Fråga mig gärna vad jag tycker om championat för unghästar …

För här har Henrik en väldigt stark åsikt – som han kommer att dela med sig av till domm som kommer på clinicen. Och som Henrik själv säger:
– Går man från den här clinicen och känner att man inte har fått svar på sina frågor – då får man nog skylla sig själv. För då har man inte vågat fråga – och jag vill att alla ska komma med laddade med frågor och vara nyfikna på hur vi jobbar, avslutar Henrik.

Biljetter (från 420 kr) köper du här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.