Hästnäringen ännu starkare

Hur fördelar sig hästhållarnas marker mellan rasthagar och beteshagar? Hur många hästar finns i näringsverksamhet? Vilka strömedel används mest, och hur har hästhållningen utvecklats mot mer hästhållning i stall med boxar respektive lösdriftsanläggningar?
Jordbruksverket berättar svaren under Hästföretagarforum den 21 februari, då den purfärska fördjupade undersökningen om Hästhållningen i Sverige lanseras.

– Vi gjorde en liknande undersökning 2010 med i princip samma frågor, så nu kan vi jämföra resultaten och se skillnader, säger Magnus Nordgren från Jordbruksverket.

Undersökningen tar också upp hur många personer som är sysselsatta av hästhållarna som har näringsverksamhet, samt vilken utbildning och bakgrund hästhållarna har. Här har det skett en hel del förändringar sedan den förra undersökningen genomfördes.

– Jag vill inte avslöja några siffror nu. Dom kommer på Hästföretagarforum, men jag kan säga att näringen har blivit ännu starkare än tidigare. Det är också imponerande att två av tre som fått enkäten har tagit sig tid att svara, säger Magnus Nordgren.

Totalt distribuerades 3 680 enkäter, varav större delen till dom personer som 2016 angav att dom hade hästar på sin fastighet i Jordbruksverkets stora hästräkningsundersökning. Anläggningarna varierar från stora travanläggningar till mindre fritidsstall.

Den nionde upplagan av Hästföretagarforum arrangeras av Gothenburg Horse Show och EuroHorse den 21 februari 2018 på Gothia hotel i Göteborg. Hästföretagarforum är en hel seminariedag för och med företagare i hästbranschen. Hästföretagarforums samarbetspartners 2018 är HNS, LRF Häst, Länsförsäkringar, Videquus, Jordbruksverket och Hippson. För fullständigt program »

I biljettpriset 1100 kr+moms ingår samtliga seminarier, morgonfralla, lunch, eftermiddagsfika och avslutande mingel med bubbel, samt entré till Gothenburg Horse Show onsdag kväll och entré till EuroHorse en valfri dag.  Boka din biljett här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.