Hästigt porslin för välfyllda plånböcker

Royal Crown Derby har tagit fram två porslinskollektioner – Equus och Equus Gold – med häst på temat. Ljuvligt utformade i högsta kvalitet javisst – men vi på redaktionen kunde inte låta bli att skratta åt prissättningen. Har Royal Crown Derby en susning om hur mycket en häst kostar att hålla och hur många kronor vi hästägare har över i plånboken varje månad…? )

Men hästar är ju sagolikt vackra modeller – så porslinet lär locka även “icke-häst-människor” som borde ha större möjlighet att spendera 6 900 kr på en sockerburk. Eller varför inte en urläcker tekopp för 1 330 kr? Vill man ha ett fat till koppen, ja då får man lägga till 885 kr.

EQUUS-WHITE-23CM-PLATE--HORSE-HEAD-9IN-23CM-50.00Har man ingen häst att betala för, finns det säkert en slant över till mat efter inköpet av sockerburken och tekoppen. Då behövs en tallrik.

EQUUS-WHITE-30CM-PLATE-HORSE-FRONT-LEGS-12IN-30C-145.00För 1 890 kr får man en stor tallrik med ett fint hästhuvud på, annars kan man kanske nöja sig med ett par långa ben på en liten assiett för “endast” 650 kr…

Porslinet hittar du här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.