Hästens syns på Värmdö

För fjärde året i rad visar Värmdös ideellt engagerade inom hästsektorn sin styrka och beslutsamhet när dom bjuder in till Hästens Dag Värmdö söndagen den 17 september. Ett event som förhoppningsvis ger många rngar på vattnet och även kan visa vägen för andra kommuner.

Ridsport är viktig som fritidssyssla och idrott för både barn, unga och vuxna. Hästen skapar också arbete åt många som bor och verkar i skärgården, bara i Värmdö finns cirka 100 helårsarbeten. I Värmdö finns 6 ridskolor, runt 1000 hästar fördelade på drygt 100 hästhållningar. Det ideella engagemanget i hästsektorn är enormt och det är värt att visa upp.

Värmdö samlar sina hästar och hästfolk till en hästig heldag för alla generationer, i år med utökad mässa och aktiviteter runt arenan. På agendan står “Klappa djuren”, ponnyridning för barn, käpphästhoppning, målarbord, “Prova på smide”, möt en YouTubestjärna, testa ryttaryoga, kortseminarier om medvetenhet resp. “Hästens mun” med mera.
På den storslagna arenan inviger kommunalråd Fredrik Sneibjerg (L) showen. Dressyruppvisning på hög nivå, rasparad, ponnygalopp, agility med minishettisar, tömkörning, Värmdö Mounted Games och “Killar som hoppar” är några exempel på vad publiken bjuds på. Årets ridande konferencier är Cattis Olsén.

Förhandssläpp av boken Stall Smultronbackens Käpphästar – tips, tutorials & snilleblixtar som är en efterlängtad faktabok och inspirationsguide skriven av grundarna till Stall Smultronbacken Elsa Högberg, 14 och Lisa Filipsdotter, 15 år. Bokens författare finns på plats och har signerat boken som säljs till specialpris och finns även vid käpphästhoppningen.
Arrangör är Värmdö Hästvägsförening i samarbete med Nätverket Vision Häst Värmdö med stöd av Värmdö kommun, många företag och organisationer.

HÄSTENS DAG VÄRMDÖ söndag 17 september kl 10-16 på Stall Sandös Hagar, Värmdö. Fri entré och parkering, men åk gärna buss. Anläggningen är tillgänglig för personer med rörelsenedsättning. Vissa aktiviteter samt servering mot avgift.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.