Hästägare – så sparar du pengar

Som hästägare behöver man kunna hantera många utgifter, som i dom flesta fall är väldigt höga. Att äga en häst är underbart och för många en stor dröm, men det är också förknippat med ett stort ansvar och mycket som man behöver ha koll på. Förutom att vara i stallet varje dag behöver man se till att ha en god och balanserad ekonomi som kan hantera dom löpande kostnaderna. Sponsrad artikel av Zmarta.

Det är inte ovanligt att man i samband med ett hästköp eller när man köper utrustning, kan vara i behov av att ta ett lån. Dom flesta väljer då att använda sig av ett privatlån, just tack vare dom bekväma villkoren och den vanligtvis låga räntan. Många smålån och krediter kan dock skapa problem med tanke på alla extra avgifter och räntor som man kommer behöva betala.

Ett bra sätt för hästägare att få en mer stabil ekonomi är därför att börja med att samla eventuella lån. Det kan t ex vara så att du har tagit en sadel på avbetalning eller att du har finansierat det där nya tränset med en kredit. Börjar du med att samla dina lån är du på god väg till en bättre hästägarekonomi.

Andra tips och råd

Att samla sina lån är naturligtvis ett väldigt bra och smidigt sätt att komma igång, men det finns också många andra sätt man kan gå tillväga på för att stabilisera ekonomin eller bara spara mer pengar. Här listar vi dom bästa sätten för hästägaren!

Se över stallplatsen – Att hyra stallplats är vanligtvis den största kostnaden utöver själva hästköpet som man som hästägare kommer att ha. Många gånger kan man ha förhastat sig och bara tagit den första bästa stallplats som man kommer över, men man kan spara in en hel del genom att se sig omkring. Kanske finns det ett annat stall i närheten som erbjuder en lägre stallhyra. Du får kanske inte samma service och standard eller tillgång till ett lika stort ridhus som du har idag, men du får en lägre månadskostnad.

Gå ihop med andra hästägare – I ett stall är det oftast fler hästar än bara din egen och det betyder att det också finns andra hästägare. Prata ihop dig med de andra och se om ni kan gå ihop när det är dags att beställa torv, spån, hö, foder eller liknande. På så sätt sparar du in pengar varje månad och får fortfarande tillgång till samma fördelar som du och din häst har haft tidigare.

Foder, utrustning och försäkring – Vissa saker vill man naturligtvis se till att köpa helt nya till sin häst, men det finns ett flertal saker som man kan köpa i andra hand och som fortfarande är i riktigt bra skick. På annonssidor på nätet kan du hitta mängder med utrustning och tillbehör till din häst, vissa är till och med i nyskick och är aldrig använda.

På annonssidor på nätet kan du hitta mängder med utrustning och tillbehör till din häst, vissa är till och med i nyskick och är aldrig använda.

Detsamma gäller foder. Ibland kan det vara så att andra hästägare har köpt på sig för mycket foder eller att fodret helt enkelt inte passade deras häst och därför väljer dom att sälja det till ett billigare pris.

Med ett enkelt knapptryck kan du även jämföra hästförsäkringar på nätet. Det finns flera försäkringsbolag att välja mellan och du kanske kan få samma fina innehåll som du har idag, men till en mycket lägre månadskostnad.

Hur ser dina egna utgifter ut? – Att spara pengar på hästen är fullt möjligt, men vill du ha en stabilare ekonomi och kunna spara mer pengar behöver du också se till att titta på dina egna utgifter. Behöver du verkligen tre olika streamingtjänster eller funkar det bra med bara en? Se även om du kan få till ett bättre elavtal eller om du kan sänka kostnaden på ditt mobilabonnemang. Idag har dom flesta wi-fi i sina hem och därför behöver du inte lika mycket GB-internet på telefonen.

Bara fantasin begränsar
Som du kan se finns det många sätt att gå tillväga om man vill spara pengar och det enda som krävs är att du har lite fantasi. Naturligtvis kommer du kanske inte att kunna spara in pengar på allt som har med hästen att göra, men du kan komma långt med dessa tips här ovan.

Ännu fler tips för en smart ekonomi »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.