Hallå där Alexander!

Just nu laddar Alexander Zetterman för söndagens final av Longines Falsterbo Grand Prix. Equipages utsända passade på att ta sig ett snack med den unge ryttaren som många i ryttareliten just nu talar om.

Hur är läget?
–Bra!

Vilken är din största ridbedrift?
– Sportsmässigt är det nog fyran i Grand Prix i Rom och andraplatsen i lilla Grand Prix dagen innan.

Hur mycket tävlingsmänniska är du?
– Tillräckligt så det räcker till att vinna i alla fall! Men jag är inte desperat när det kommer till att vinna. Jag försöker hitta balansen mellan att utbilda och ta fram hästarna och ha dom redo för sin uppgift och förbereda mig själv så gott det går fysiskt och mentalt inför tävling. När man väl kommer till tävling och passerar startlinjen finns det inget mer man kan göra, då handlar det om år av träning som ligger bakom.

Vilken är din bästa egenskap?
– Tålamodet och vinnarskallen.

Och sämsta?
– Jag kanske är lite oorganiserad. Det tycker stalltjejerna i alla fall. Jag är inte så bra på att planera.

Har du kort eller lång stubin?
– Rätt lång men när det väl smäller så smäller det.

Vad gjorde dig förbannad senast?
– Det var påvägen hit i bilköerna. Mitt i rondellen här i Höllviken såkom en gubbe och skulle leka trafikpolis och domdera var jag fick och inte fick köra. Då räckte jag finger åt honom och höll nästan på att köra över honom.

Gör du ofta bort dig?
– Nja mer förr, nu försöker jag hålla mig inom gränserna.

Finns det något annat än ridningen som du är riktigt bra på?
– Jag är riktigt bra på att imitera folk. Det började med att jag imiterade Peter Eriksson så det är väl han som jag är bäst på, den sitter i ryggmärgen.

Några snabba antingen/eller med Alex:

Hemmatävling / Bortamatch
Träning / Tävling
Hemmakväll
/ Utekväll
Sällskap / Ensam
Tidiga morgnar / Sena kvällar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.