Femman snart ute!

I årets femte utgåva – som kommer ut i butik på torsdag i nästa vecka – kan du som vanligt inspireras och informeras om det mesta som rör dig som ryttare och hästägare.

Några av rubrikerna i nr 5 2017:

Ordna en träningshelg med stallisarna. Tre tränare – Ulf Lind, Ann-Sofie Oscarsson och Peter Härnstam – tipsar om hur den blir lyckad.

Mental coachning är inte bara något för elitryttaren. Ryttarcoachen Ewa Åsberg berättar hur du sätter upp mål som passar just dig och din häst.

Passion, lätthet och sex heliga principer. Det är alltid ryttarens ansvar att bli förstådd, framhåller legendaren, Colonel Christian Carde.

Störande beteende – ett sätt för hästen att hantera stress. Vad beror det på att vissa hästar utvecklarstereotypier, hur mår dom och finns det något vi kan göra för att hjälpa?

En plastkula i livmodern kan få besvärliga brunster att mildras eller rent av upphöra.

Handens betydande inverkan. – Din hand är en viktig del i kommunikationen, den flyttar framdelen i rätt riktning, säger Pia Holgerson och visar den guidande handens funktion.

Att komma rätt till hindret handlar om att ha hästen i en bra galopp. Först då kan vi låta hästen få ansvara för avståndet, menar Jens Fredricson.

Müslifoder, pellets, havre, kornkross eller bara ett bra stråfoder. Vad behöver hästen äta egentligen?

Ridövningar som passar alla. Anki Carlsson tipsar för att få hästen mellan hjälperna och ha riktig koll på hästens sidor.

Tinne Vilhelmson Silfvéns tävlingsgroom Josefine Ander släpper in oss bakom kulisserna.

Att vara ponnyförälder är en utmaning. Hur stöttar man sitt barn på bästa sätt? Och hur upplever ungdomarna själva sitt tävlande?

Sporrar finns i ett otal versioner. Douglas Lindelöw, Anna Svanberg och Jens Wickström berättar vilken sort du bör välja – om någon alls.

Plus lite annat smått och gott!

Teckna en prenumeration före kl 15:00 idag (6 okt) så hinner du få hem nr 5 i brevlådan)
Här tecknar du enkelt en 3- eller 6-nummersprenumeration »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.