Ett stort grattis till Ridsport

Idag släpptes dom nya läsarsiffrorna för dom tidningar som valt att ansluta sig till tjänsten Orvesto. Återigen pekar siffrorna nedåt för tidningsbranschen som helhet. Med några undantag, däribland tidningen Ridsport…

Camilla-Ramfelt-McCarthyNästan 10% fler läsare har tidningen Ridsport fått sedan förra mätningen.
– Verkligen en ljus nyhet, hoppas att hela gänget bakom Ridsport skålar i champagne idag, säger Equipage chefredaktör Camilla Ramfelt McCarthy.

Hon tror att det kan vara en trendbrytning på gång.
– Flera hästtidningar, där ibland Hästmagazinet, tappade läsare och tvingades till slut lägga ner. Jag tror att en stor anledning till droppet är, som inom tidningsbranschen i stort, alla gratisartiklar på nätet som gör att det inte finns någon anledning att köpa papperstidningar. Men dagens besked kanske är ett tecken på att det vänder uppåt – speciellt för nischade branschtidningar.

Tidningen Ridsport är den enda av ridbranschens tidningar som är anslutna till mätverktyget Orvesto.
– Vi bestämde oss rätt tidigt för att tjänsten inte var aktuell för Equipage då den kostar en hel del att ha. Dessutom är vi ett sådant nischat magasin och har därför större insikt och kontroll på målgruppen själva. Vi har också full koll på det viktigaste – att vi fortfarande säljer både fler lösnummer och prenumerationer för varje år, säger Camilla.

Ridsportförbundets tidning Häst&Ryttare var tidigare också ansluten till Orvesto, men saknades i listorna idag.
– Jag vet inte varför dom valt att säga upp tjänsten, kanske för att den är en gratistidning som skickas hem till förbundets medlemmar vare sig dom vill eller inte. Då känns ju en mätning av räckvidden inte helt intressant. Egentligen är mätningen mest till för annonsörerna, dom vill kunna jämföra mellan olika tidningar för att veta i vilken tidning flest ser deras annons, avslutar Camilla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.