En fnattig helg

Jag sitter i tävlingskommittén i “min” klubb och i helgen anordnade vi en klubbhoppning här på vår anläggning, med allt vad det innebär. Och såklart ville jag inte missa att debutera i 90 med Ella, så det blev att synka starten med allt tänkbart roddande inför och under tävlingen. Inte så lyckat skulle det visa sig.

Alla som anordnat en tävling av något slag, vet hur många bitar som ska falla på plats för att det ska bli ett schysst evenemang där alla som är med får en trivsam upplevelse. Funktionärerna jobbade flitigt på sina respektive positioner och det hela flöt på jättebra men att hålla i alla trådar och detaljer samtidigt som Ella och jag skulle ta oss till start, var en mindre lyckad kombo kan jag berätta…

Som i trans tog jag, på tok för sent, in Ella från hagen. Borstade henne gjorde jag nog också. Jag hade förberett med klädsel för oss båda och mig veterligen fick vi på oss allt vi skulle ha.

Så plötsligt satt jag i sadeln och styrde mot det lilla krysset på framhoppningen. Hur många gånger vi hoppade det rättuppstående och oxern innan det var dags att gå ner till tävlingsbanan, har jag ingen aning om. Inte heller hur vi tog oss dit. Hälsade jag ens på domaren? Däremot har jag ett dimmigt minne av att Ella genast vägrade låta sig styras förbi domarbåset och tillika vägrade ut sig redan på hinder nummer två.

klubbhoppningen-2

Vi fick, tack vare en rar och stöttande domare, ändå rida klart rundan. Jag höll helt på att missa hinder nummer fyra, trots att det var jag som ritat banan och dessutom varit med och byggt den. Först på något av dom sista hindren, lyckades jag fånga upp tillräckligt med fokus för att rida “på riktigt” och då flöt det på något smuttare…

I går kväll däckade jag redan klockan åtta i soffan. Kan man säga att “multi-tasking” inte är min grej, eller? 🙂

 

2 tanker om “En fnattig helg

 • 16 maj, 2016 at 14:34
  Permalink

  Äsch så kan det bli när man har för många bollar i luften.

  Men för oss som “bara” var där och tävlade var det en superhärlig och trevlig upplevelse så stort tack för fint arrangemang,
  Hoppas att du nästa gång kan fokusera mer på ridning och mindre på allt det andra!

  Svar
  • 16 maj, 2016 at 15:10
   Permalink

   Ha ha Linda, vad bra att ni hade trevligt trots blåst och burr!
   Ja du, jag tror att somliga är bättre på det där med bollarna än andra. Plus att vissa rider lite mer på “autopilot” än vad jag gör, min motorik kräver inblandning av min hjärna för att fungera. Tappar jag fokus så famlar jag bara runt och Ella fattar ingenting… 🙂

   Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.