Elitdressyren tillbaka på Djursholm

Efter ett uppehåll då Djursholms Ridklubbs anläggning fick ett efterlängtat lyft genom en omfattande ut- och ombyggnation, välkomnas
åter den svenska dressyreliten till Djursholm den 14 – 16 september. Fri entré!

Elitdressyren har sedan länge lockat flera av Sveriges främsta dressyrekipage och även i år är Elitdressyren i Djursholm värd för det sista och spännande kvalet till Lövsta Future Challenge, LFC 2018, där finalen rids på Friends Arena i samband med Sweden International Horse Show i månadsskiftet november/december.
– Det känns fantastiskt roligt att återigen kunna arrangera Elitdressyren, säger Kajsa Larsson, projektledare för tävlingarna, i ett pressmeddelande.

Tillsammans med tävlingsledare Jenny Frelin är Kajsa extra glad för att i år även locka Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour till tävlingarna. Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour har fem kvaltävlingar och finalen går i slutet av oktober. Med Sveriges hittills högsta prissumma garanteras att eliten inom svensk dressyr kommer att närvara i Djursholm.

Förutom dessa två dragplåster avgörs ett stort antal klasser under tävlingshelgen. För Djursholms Ridklubb är Elitdressyren självklart årets viktigaste externa tävling. Ett stort antal klubbmedlemmar är engagerade i planering och genomförande.
– ”Eliten” är ett fantastiskt, men krävande arrangemang som verkligen skapar klubbkänsla. Klubbmedlemmar i alla åldrar satsar mycket tid och jobbar hårt, inte minst under själva tävlingshelgen. Tack vara våra generösa sponsorer är det möjligt för oss att locka hit många duktiga ryttare. Det känns verkligen roligt att vi kan erbjuda ridintresserade och dom som är nyfikna på sporten en så högkvalitativ tävlingshelg, säger Susanne Martinelle, ordförande i Djursholms Ridklubb. Sist vi arrangerade ”Eliten” var det fullsatt i ridhuset. Nu har vi dessutom en ny fin anläggning som ger oss fantastiska möjligheter att skapa bästa tänkbara förutsättningar för högkvalitativa tävlingar, tillägger Susanne.

Som vanligt vänder sig Elitdressyren till hela familjen. Under helgen dukas det upp ett marknadstorg med allt från rid- och hästartiklar till bilar. Det finns även kaffe, diverse kaffebröd, lättare maträtter, dryck, glass och annat gott att köpa på anläggningen.

Fakta om Djursholms ridklubb:
På ridanläggningen vid Gärdestorp i Djursholm har det funnits någon form av ridverksamhet åtminstone sedan slutet av 1800-talet. Mycket tidigt fanns här en ridskola och Djursholms Ridklubb (DRK) grundades år 1925.
Av klubbens ca. 1200 medlemmar är drygt hälften aktiva lektionsryttare som, ofta flera gånger i veckan, rider på anläggningen. Djursholms Ridklubb står ofta som värd för både lokala och regionala tävlingar.

Fakta om Lövsta Future Challenge:
Lövsta Future Challenge Dressage är en serietävling med fem deltävlingar och en final som rids i kort Grand Prix, för våra unga ryttare upp till 25 år och för unga hästar upp till 11 år. Totalt rider man om 400 000 kronor, ett lyft för prispengarna i svensk dressyr. Sedan starten har Lövsta Future Challenge haft ett målmedvetet miljöarbete. Som ett exempel klimatkompenseras alla resor som de tävlande och domare gör till och från
kvaltävlingarna.

Fakta om Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour
DressagePower är ett nystartat eventbolag som har som mål att utveckla och stärka den svenska dressyrsporten. LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour är tävlingen med de för närvarande högsta prissummorna i svensk dressyr, i varje kval delar vi ut ca 70,000 sek, i finalen ca 250,000 sek. Detta är tävlingen för den svenska etablerade eliten med flera av våra landslagsryttare med i tävlingen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.