Draperi, ballonger och presenning –ja visst!

U-C-presenningEllas fobi för domartorn ska bekämpas, det är mitt nya mål. Därför tänker jag att allt läbbigt som utmanar henne, och som jag lyckas avleda, är ett steg på rätt väg.

Det var förstås ett glasklart val att, för andra gången, vara med på miljöträningen för Ulla-Carin Carlsson Lindqvist (polishästen Utters matte) som anordnades i helgen. Ett ypperligt tillfälle att stärka banden och därmed få med mig verktyg för att kunna avleda henne när nästa domartorn dyker upp. Tänkte jag.

Men varken en trång passage med stora, fladdrande skynken på vardera sidan om henne, ett ballonghav, blinkande ljus och prasslande presenning att beträda eller ett draperi att gå igenom, fick Ella att höja på ögonbrynen. Helt till synes opåverkad traskade hon igenom alla hinder. Jättekul – men hallå! Vart tog mitt verktyg vägen?

U-C-ballong

Jag tog naturligtvis upp vårt domarbås-dilemma med Ulla-Carin.
– Be att få besöka en anläggning med ett domarbås och sätt dig framför det och fika (!) måste jag just fika?). Be någon gå in i båset, öppna rutan och ge henne godis. Det kan ta lång tid innan hon tar sig fram och accepterar godisbiten. Avsett dagen…, tipsade Ulla-Carin.

U-C-passageDetta kan bli en dyr historia. Vad kostar det att hyra en anläggning en hel dag?

PS. Har en nära på orörd hink Stroppy Mare till salu. Har provat att blanda den med betfor, melass, apelsin- och äppelkompott, Mash och rivna morötter. Nix. Ella vägrar att ens smaka. 🙁

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.