Derbyt i helgen toppar min lista

Derbyt2I helgen anordnade några eldsjälar här på ön ett magnifikt derby – precis så där som ett derby ska vara; många välbyggda, äventyrliga hinder och med en stor publik iklädd festkläder och flotta hattar som sitter uppe på champagneläktaren och hejar på alla som rider. Såklart var Ella och jag med. 🙂

I flera år har jag sagt att vi borde anordna ett derby i vårt stall men det har alltid kommit något emellan. Men nu banne mig ska det bli av!

Derbyt3

Är dock medveten om att ribban höjdes upp några hål i och med eldsjälarnas insats i helgen, nu duger verkligen inte min enkla ursprungsplan längre. Nej, “All in” kräver både omfattande planering, en himlans massa virke, ett par skillade, byggkunniga ingenjörer och dessutom ett gäng entusiastiska medarbetare. Projekteringen börjar omedelbart, mina nya sökord på Google kommer den närmaste tiden vara “roliga terränghinder bygga själv”.

DerbytTävlingsmomentet
Hur det gick för Ella och mig på derbyt? Jo tack, strålande, bortsett från ett och annat stopp (särskilt på hinder nr 5 invid domarbåset/skjulet förstås). Målet att ta oss över alla 17 mer eller mindre vågade hinder – och framförallt ha stenkul – uppfylldes med råge. Kanske var det rent av det roligaste vi gjort ihop, Ella och jag.

 

Foto » Charlotte Jörnlöv

2 tanker om “Derbyt i helgen toppar min lista

 • 7 juni, 2016 at 15:36
  Permalink

  Vad är ett derby egentligen? Ser på bilderna ut som terränghinder på gräs uppställda som banhoppning. Ser jättekul ut!

  Svar
 • 8 juni, 2016 at 17:05
  Permalink

  @ Ylva: Vet inte exakt vad som ingår i ett derby om jag ska vara ärlig, men jag har en uppfattning om vad jag VILL ska ingå. 🙂 Din beskrivning tycker jag summerar det ganska bra, fast ett och annat banhinder stod på ridbanan varifrån man hoppade ut och in via ett fast hinder. Oooo ja, det var jättekul!

  Svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.