Den superambitiösa hästen

Carolin skriver till Equipage: “Hej! Ville bara tacka för reportaget om laddade överambitiösa hästar i senaste numret. Precis den puffen jag behövde för att pallra mig ut och upp på min röda fara. Blev första bra passet på år och dagar! Tack! Ni gjorde min dag!”

En överambitiös häst skulle kunna vara en hopphäst som ivrigt söker hinder och hoppar av alldeles för tidigt, innan du hunnit förbereda språnget. Eller så kan det vara en dressyrhäst som alltid vill öka på diagonalen eller som börjar takta vid en viss bokstav.

Överambitiösa hästar tycker sig veta precis vad dom ska göra – innan ryttaren gett hjälpen. Dom kan vara jätteroliga att rida eftersom dom ofta vill göra sitt bästa, men det är också en utmaning där ryttaren måste hitta rätt vägar för att vara överens med hästen och hitta kontrollen i ridningen.

Har du också en överambitiös häst som inte väntar på dina signaler utan för det mesta ligger ett steg före dig? I utgåva 8 2014 berättar hoppryttaren och tränaren Jens Wickström och dressyrtränaren Traudi Björling, om hur du kan träna ”hästen som inte väntar” för ett bättre samarbete och resultat.

Köp utgåva 8 2014 här »

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.