Danderyd har storsatsat på ridskolan

Den 16 september är det dags att inviga en av Sveriges mest moderna ridanläggningar – Djursholm ridanläggning. Danderyds kommun har investerat över 50 miljoner kronor i den nya anläggningen.

–  Djursholms ridhus är en av de största fritidsgårdana i Danderyd med hundratals barn och ungdomar som besöker anläggningen varje dag. Det är därför väldigt roligt att vi nu kan inviga ett ombyggt, och delvis nybyggt, ridhus som ger verksamheten ännu bättre förutsättningar, säger Olle Reichenberg, kommunstyrelsens ordförande i Danderyd.

Invigningen av Djursholms ridhus lördagen den 16 september är öppen för alla intresserade som önskar ta del av allt från högklassiga uppvisningar till ”prova-på-möjligheter” för både barn och vuxna. Bland annat kommer Djursholms Ridklubbs hedersmedlem Tinne Vilhelmson Silfvén, sjufaldig OS-ryttare, att genomföra en mini dressyr-clinic.
 –  Med ett brett program satsar vi på att locka såväl klubbens aktiva medlemmar, som nyfikna kommuninvånare och ridintresserade i regionen, berättar Susanne Martinelle, ordförande i Djursholms Ridklubb. Alla ska känna sig välkomna och hitta något som är spännande och kul.

 

Ridskola sedan 1800-talet
Det har bedrivits ridverksamhet vid Gärdestorp i Djursholm sedan 1800-talet. Djursholms Ridklubb bildades redan 1925 och sedan dess har det även funnits en aktiv ridskola. I dag bedriver klubben och ridskolan en av kommunens mest omfattande idrottsverksamheter med drygt 950 uppsittningar varje vecka.

Dagens ridskolechef Eva Ulf, själv välmeriterad dressyrryttare med ett SM-guld 2012, har drivit ridskolan i Djursholm sedan 1990. Eva har varit drivande och aktiv i projektet sedan start.
 –  Det har varit en tuff period under byggprojektet för ryttare, personal och hästar, men nu har vi fått en fantastisk anläggning med två bra ridhus och fina boxplatser till alla våra 35 hästar och 30 ponnys. Den nya anläggningen kommer att betyda mycket för ridskolans verksamhet och jag ör övertygad om att vi nu kommer kunna utveckla nivån i vår utbildning ytterligare, säger hon.

Program – Invigning Djursholms ridanläggning 16 september 2017, kl. 12-16
Officiell invigningsceremoni kl.12.00
Mini-clinic med Tinne Wilhelmson Silvén – Sju olympiska spel, fyra VM, åtta EM, sex världscupfinaler och hedersmedlem i Djursholms Ridklubb
Samtal med ridsportprofilerna Antonia Ax:son Johnson, Ulla Håkanson, KG Svensson, Jana Wannius och Eva Ulf
Hopp-clinic med Carro Kamensky – Hopptränare för klubbens mest framstående ryttare
Ponnykadrilj, Lektionsuppvisning, Ponnymarsch
Ponnyridning, prova-på ridning för barn, rundvandring,
Lotteri, käpphästtävling mm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.