Bygg en mur “med buskage”

Del 2 (2) – Mur-häck Det behöver inte vara svårt att själv fixa egna roliga hinder. I förra delen sydde vi en fiffig vattenmatta som går att rulla ihop när den inte används. Denna gång bygger vi en mur.

Mur-häck
Det här är en både enkel och billig mur (runt 100-lappen) som byggs av små lastpallar som du oftast kan få tag i gratis hos firmor som får palleveranser. Många firmor slänger annars dessa små pallar då det inte är något värde i dom, vilket det är i EU-pallar i vanlig storlek.

Gör så här:
1) Måla alla fyra pallars framsidor med röd falufärg.
När färgen torkat gör du en skiss med blyertspenna hur murstenarna ska se ut. Fyll sedan i vitfärg med en smal pensel så att det ser ut som en mur.

2) Såga till en bräda som är ca 57 cm lång och fäst den med två vinkeljärn på insidan, i botten av pallen. Se bild. Den brädan ser till så att inte riset åker igenom pallen. Gör samma sak med alla pallarna.

3) Såga två brädor som är 66 cm långa och fäst en längst upp på pallens baksida och en längst ner på baksidan. Även dessa brädor håller riset på plats. Gör samma sak med alla pallarna.

4) Måla sedan resten av pallen röd.

5) Ställ nu murarna i par, baksida mot baksida och paren bredvid varandra. Skruva inte ihop dom eftersom det då blir alldeles för tungt att bära dom.

6) Stick nu ner björkris eller annat ris i varje pall, men se till att det inte sticker upp några vassa pinnar. Ta hellre lite tunnare ris och klipp till i lagom längd. Till muren vi gjorde klipptes riset till så att mur-häcken blev totalt 65 cm hög. Använd en häcksax eller sekatör för att få häcken jämn.

Nu kan du ställa mur-häcken i ett hinder med en eller flera bommar över, eller rama in den som den är med två hinderstöd – och hoppa över.

Till del 1 – Fixa enkelt en vattenmatta »

Text och foto » Sandra Frisk

En tanke om “Bygg en mur “med buskage”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.